Iako su posljednje dvije Pokémon igre osvanule prije nepunih godinu dana upravo na hibridnoj konzoli Nintendo Switch, japanska kompanija The Pokémon Company zadužena za franšizu Pokémon najavila je novu igru za tu konzolu, ali i za mobilne uređaje. Podsjećamo, Pokémon Sword i Pokémon Shield izašli su 15. studenog 2019. godine.

Na livestreamu Pokémon Presents prikazana je igra naziva Pokémon UNITE, a riječ je o team-based battle igri (vrlo slično popularnom žanru MOBA), koju radi razvojni tim iz TiMi Studiosa. Pokémon UNITE bit će prva strateška Pokémon team battle igra u kojoj će se igrači međusobno boriti u timovima od pet na pet. Tijekom borbi ključna će biti međusobna suradnja s članovima tima kako bi uhvatili divlje Pokémone, ali i evoluirali postojeće, dok će najveći naglasak biti na osvajanju više borbenih bodova od protivnika.

Pokémon UNITE bit će free-to-start tip igre s podrškom za crossplay, a stiže na Nintendo Switch te Android i iOS mobilne uređaje s nepoznatim datumom izlaska.