Nintendo Switch Lite novi je član Nintendove obitelji konzola, a radi se o isključivo handheld verziji popularne konzole. Lite izlazi na jesen, već 20. rujna ove godine i bit će dostupan u tri boje – žutoj, sivoj i tirkiznoj.

Za razliku od originalnog Nintendo Switcha, Lite verzija je manja, kompaktnija i stvorena za igranje u pokretu. Budući da se radi o manjoj konzoli neke značajke koje ima “obični” Switch nisu dostupne u Lite verziji.

Nintendo Switch Lite bit će dostupan u tri boje – tirkiznoj, sivoj i žutoj.

Najočitija je da Lite ne možete priključiti na televizor, a prepoznatljivi Joy-Conovi također nisu dio paketa koji dolazi s konzolom. Zbog toga nova konzola neće imati neke značajke Joy-Cona poput “HD Rumble” i “IR Motion Camera”. U Lite verziji također nema ni pristupačnog moda “tabletop” (zbogom, teško odvojiva nožice na kojoj smo skoro prste polomili).

Razlika u veličini između klasične i Lite verzije.

Osmog studenog stižu još dva ograničena izdanja Nintendo Switcha Lite koje će biti u temi Pokemona Sword & Shield.

Ukoliko se odlučite za Nintendo Switch Lite svakako imajte na umu da igre koje želite igrati imaju podršku za handheld mod (iako treba biti iskren i reći da se još naišli na igru koja nema tu podršku). Iako u vrijeme pisanja ovog teksta nije poznata cijena za Hrvatsku, za američko tržište ona će iznositi $200.

Posebno izdanje stiže u studenom

Za više informacija o Nintendo Switchu Lite svakako posjetite službene stranice, pogledajte video u nastavku i bacite oko na usporedbu s klasičnim Switchem.