EA i DICE danas su najavili kako njihov iščekivani FPS Battlefield V na tržište neće izaći 19. listopada kako je dosad planirano, već mjesec dana kasnije – 20. studenog. Oskar Gabrielson, generalni manager DICE-a, u službenom je obraćanju javnosti objasnio razlog iza ove odluke.

Zbog iznimno pozitivnih povratnih informacija, kao i dojmova fanova koji su imali prilike zaigrati Battlefield V unazad nekoliko mjeseci, EA i DICE su odlučili uložiti još dodatnoga truda kako bi nam dostavili najbolji Battlefield koji smo ikad igrali. “Preko ljeta, deseci tisuća igrača zaigrali su igru u zatvorenoj alphi, na E3-ju i gamescomu” – započeo je Gabrielson ovo službeno priopćenje.

Istaknuo je pozitivne stvari koje su fanovi primijetili isprobavajući Battlefield V, kao što su pojačani fokus na timskome igranju, obnovljene kretnje igrača i poboljšano rukovanje oružjem, te dodao: “Također ste nas potaknuli da napravimo neka značajna poboljšanja po pitanju core gameplay iskustva, poput prilagodbe brzine gameplaya, vidljivosti vojnika i smanjenja trenja igrača“.

U priopćenju Gabrielson obećava kako ćemo mnoga od tih poboljšanja moći vidjeti upravo u otvorenoj beti koja kreće 6. rujna, za samo nekoliko dana, a to je također jedan od ključnih razloga za pomicanje datuma izlaska igre. Naime, EA i DICE očekuju u sklopu otvorene bete čuti još više pozitivnih savjeta, feedbacka i dojmova igrača, kako bi do izlaska igre stigli do kraja ispolirati i iskoristiti potencijal njihove nove live usluge Tides of War, koja dolazi u sklopu Battlefielda V i u igru donosi sadržaj putem raznoraznih redovnih evenata.

Znamo da pomicanje datuma izlaska znači da svi moramo čekati još malo duže. Ali iskoristit ćemo to vrijeme i pobrinuti se da sve napravimo kako treba“, zaključuje Gabrielson, zahvalivši fanovima na kontinuiranoj strasti i podršci, a njegovo obraćanje javnosti u cijelosti možete pročitati na ovom linku.

Mi, dakako, ne sumnjamo kako će Battlefield V biti zaista fantastičan, a također smo imali priliku na ovogodišnjem gamescomu 2018 zaigrati ga iz prve ruke. Vrlo brzo moći ćete na našem YouTube kanalu vidjeti novi video i ponešto gameplaya koji smo tamo snimili za vas, a naše detaljne hands-on dojmove o igri moći ćete pročitati u idućem rujanskom broju Reboota.

Ponovimo gradivo – Battlefield V po novome dolazi 20. studenog i to na PC, PlayStation 4 i Xbox One.