Svima je već poznato kako je Cyberpunk 2077, najočekivanija igra godine i desetljeća, na tržište izašla prije dva tjedna, odnosno 10. prosinca i to u izrazito lošem stanju na baznim konzolama PlayStation 4 i Xbox One, dok je PC izdanje igre, unatoč bugovima i tehničkim manama, relativno savršeno iskustvo.

I dok je stanje na konzolama toliko loše da je Sony uklonio igru s PS Storea i svim nezadovoljnim kupcima ponudio povrat novca, a dionice CD Projekt RED-a opako opadaju na burzi te im navodno prijeti i tužba ulagača zbog lažnog oglašavanja radi stjecanja novca, igra se zapravo i dalje nastavlja prodavati odlično te obara rekorde u broju prodanih primjeraka.

Tako je sinoć iz samog studija CD Projekt RED stigao dopis da je igra dosada prodana u čak 13 milijuna primjeraka u samo deset dana od izlaska. Broj prodanih primjeraka odnosi se i na digitalna i fizička izdanja igre na svim platformama zajedno, a u kalkulaciju čak ni ne ulaze primjerci koji su vraćeni, odnosno za koje su igrači na konzolama i PC-ju tražili povrat novca, što znači da je ukupna brojka prije refundova bila čak i veća.

Cyberpunk 2077 – Početni dojmovi

Naravno, kao što je od prije poznato, Cyberpunk je već prije izlaska igre u fazi prednarudžbi bio prodan u 8 milijuna primjeraka, stoga nova brojka od 13 milijuna znači da je nakon izlaska, od 10. prosinca do 20. prosinca, zapravo dodatno prodano 5 milijuna primjeraka, što je i dalje poprilično velika brojka.

Menadžerski odbor odlučio je podijeliti ove informacije o prodaji u obliku trenutnog izvještaja zbog potencijalnog utjecaja na odluke vezane uz ulagače“, sasvim jasno i transparentno ističu iz CD Projekta u ovom novom dopisu, referirajući se očigledno na činjenicu da im je vrijednost na burzi strahovito opala, kao i na ranije spomenuti potencijal da će ih ulagači tužiti te im ovim putem žele dati do znanja da je igra ipak financijski isplativa za sve strane.

Što se tiče same igre, CDPR je obećao da igrače neće ostaviti na cjedilu te čitavo ovo vrijeme rade na zakrpama, ispravljanju brojnih grešaka i dovođenju igre na konzolama u igrivo stanje. Dosada su izbacili nekoliko hotfixeva, posljednji od kojih je, s oznakom 1.05, izašao 19. prosinca te ispravio čitav niz grešaka na PC-ju i konzolama. Unatoč tome, značajniji i zaista veliki patchevi za konzole očekuju se tek u siječnju i potom u veljači, kako je CDPR prethodno i najavio.

U međuvremenu ističemo da ćete našu veliku recenziju na šest stranica moći čitati u idućem broju časopisa Reboot koji samo što nije stigao na kioske. Recenzija se odnosi isključivo na PC izdanje igre, s obzirom da smo, kao i ostali recenzenti, od CDPR-a prije izlaska igre dobili isključivo PC izdanje. Ukoliko ste propustili naš livestream od 9. prosinca, u kojemu smo se nakon 15-20 sati igre isključivo fokusirali na sporedne misije kako vam ne bismo spoilali priču, dva sata čistog gameplaya možete ponovno pogledati u nastavku: