Black Desert Onlineu, veoma uspješnom i popularnom MMORPG-u u Rusiji i Južnoj Koreji, najavljen je datum izlaska za zapadno tržište. Točnije, specificirano je vrijeme izlaska koji bi trebalo biti početkom sljedeće godine kao i model plaćanja koji od igrača neće zahtijevati pretplatu nego jednokratnu kupovinu.

Za one kojima ovaj naslov nije poznat, radi se o akcijskom MMORPG-u otvorenog svijeta s prekrasnim next-gen (tj. sad je to već current-gen) vizualima i naprednoj borbi koja bi trebala unijeti dašak svježine u žanr. Developeri obećavaju intuitivne kontrole, prekrasno konstruiran svijet i hrpu lorea koja će “uzbuditi i početnike i veterane žanra”

Daniel Loehr, menadžer projekta iz Daum Gamesa, naglasio je kako studio ogromnu pažnju i trud ulaže u lokalizaciju igre za Zapadno tržište te kao primjer navodi prijevod oko 2.5 milijuna riječi na engleski, njemački i francuski jezik. Black Desert Online u potpunosti će biti prilagođen igračima iz Europe i Amerike (i naravno Zapadnom poslovnom modelu).

Ukoliko ste fan MMO-a i Black Desert Online vas je zainteresirao slobodno pogledajte teaser trailer, a za detaljniji prikaz igre i što sve nudi konzultirajte se sa 28. brojem Reboota.