Jedna od najvećih iznenađenja u samoj najavi igre Fallout 76 je kako će igrači moći detonirati i lansirati nuklearne bojne glave na mapi i kako će to mijenjati gameplay same igre na što su se nesumjivo razveselili mnogi oni koji vole ”trollati” ljude u online igrama.

No, ipak će postojati neka ograničenja i pravila.

Naime, svima igrači koji su prisutni na mapi će biti obaviješteni o lansiranju bojne glave i oni na koje je bojna glava usmjerena će biti posebno upozoreni.

Uoči detonacije nuklearke na nekom određenom području na mapi, svi igrači koji se nalaze na tom području će biti obaviješteni, što znači da možete ostati tamo i pomiriti se sa sudbinom ili možete bježati glavom bez obzira.”, rekao je Pete Hines, dopredsjednik Bethesde.

Podsjećamo, detonacija nuklearke u Falloutu 76 nije jednostavan zadatak. To je cilj za kraj igre jer morate pronaći aktivacijske kodove kako bi ju lansirali. S obzirom na to da se i ti kodovi nalaze u bunkerima, morat ćete pronaći kodove za ulaz u njih. Nakon što igrač uspije lansirati nuklearku, sva flora i fauna u ”ground zerou” će se promijeniti i postat će znatno teža, odnosno za igrači više razine u kojoj ćemo moći pronaći jače i rjeđe ”iteme”.

Fallout 76 izlazi 14. studenog ove godine za Xbox One, PlayStation 4 i PC.