Microsoft je jučer izbacio svoj fiskalni izvještaj za prvi kvartal 2019. godine, a u sklopu izvještaja, direktor Microsofta Satya Nadella iznio je iznimno sretnu vijest za PC igrače i potvrdio da planiraju Xboxovu pretplatničku platformu Xbox Game Pass donijeti i na PC!

Ovu sretnu vijest, kako kažu iz Microsofta, omogućila je činjenica da Microsoft bilježi snažan rast u zaradi, a zarada od gaminga u tome bilježi gotovo najveći rast. Tako u fiskalnom izvještaju navode da su prihodi od gaminga porasli za 44%, od čega je prihod Xboxovog softvera i usluga pridonio sa svojim porastom od 36%.

Upravo zbog toga te zbog uspjeha njihovog pretplatničkog servisa Xbox Game Pass, direktor Microsofta najavio je širenje Game Passa na PC. Dakako, u ovome trenutku pretplata na Xbox Game Pass vlasnicima Xboxa One omogućuje nešto više od 100 igara, od čega se tu nalazi mješavina first-party i third-party naslova.

Igrači na PC-ju, pak, već sada mogu igrati određene igre putem Game Passa na PC-ju, ali samo one first-party naslove čiji izdavač je Microsoft (igre kao što su State of Decay 2, Sea of Thieves, Forza Horizon 4). Zasada još nemaju pristup svim ostalim igrama third-party izdavača kao što to imaju igrači na Xboxu One, a upravo to je činjenica zašto se trebamo radovati dolasku Game Passa na PC.

No, valja napomenuti kako Nadella i Microsoft u ovome trenutku nisu ponudili puno detalja o širenju Game Passa na PC, kao ni informaciju o tome kada i kako ga točno planiraju omogućiti.

Stoga su mnogi krenuli spekulirati da će Game Pass potencijalno biti integriran kroz Microsoftov Windows Store, no zasada možemo samo spekulirati, dok čekamo više informacija u narednim mjesecima.