Razvojni tim koji stoji iza igara kao što su Painkiller: Hell and Damnation, Get Even i Necrovision je krajem svibnja najavio svoj novi projekt. World War 3 je moderna vojna pucačina koja će imati velike bitke u kojima sudjeluje pješadija, oklopna vozila i dronovi, a uz to se naravno sprema i zaseban battle royale mod zvan Recon.

Za vrijeme sajma gamescom su prvi put prikazali gameplay, da bi sada, nakon malo više od mjesec dana, objavili datum izlaska za Early Access fazu i kada će približno biti spremna konačna verzija. Igrači koji žele sudjelovati u davanju povratnih informacija i igranju igre dok nije još gotova to će moći napraviti od 19. listopada, a oni koji žele čekati gotov proizvod razvojni tim The Farm 51 procjenjuje da će im trebati 12 do 15 mjeseci.

Glavni naglasak u World War 3 je na realizmu i tim kaže kako su posebnu pažnju posvetili vjernom prikazu oružja, uniformi i opremi koju pripadnici oružanih snaga koriste. Osim toga kažu da su za balistiku godinama surađivali sa stručnjacima te da su mape na kojima će se bitke odvijati napravljene rekreiranjem lokacija iz Berlina, Varšave i Moskve. Igra je trenutno u izradi samo za PC, možete je staviti na popis želja na Steamu, a kada izađe prodavat će se za 28 američkih dolara. Ispod teksta se možete još jednom prisjetiti kako izgleda gameplay, dok ćete sve druge detalje pronaći ovdje.