Where The Water Tastes Like Wine je igra koju je Gone Home najavio na The Game Awardsima u 2015. godini. Predstavljena je kao igra o putovanju i pripovijedanju, te je inspirirana američkom folk glazbom. Karta SAD-a napravljena je u 3D-u, a ilustracije u 2D-u.

U siječnju smo doznali kako će Where The Water Tastes Like Wine sadržavati posuđen glas glazbene legende Stinga. Dave Fennoy iz The Walking Deada, Cissy Jones iz Firewatcha i Kimberly Brooks iz Mass Effecta također su predstavljeni kao poznati glasovi koje ćemo čuti u igri. Za sada svi faktori zvuče veoma obećavajuće, pa je zbunjujuća činjenica da igra nije zaradila dobre kritike i nije se uspješno prodavala.

Where The Water Tastes Like Wine je 1. ožujka ove godine, prije nepunih mjesec dana, izašao za PC.

Polygon govori kako je ikakva naznaka gameplaya izgubljena zbog naglaska na priču i pripovijedanje. Johnnemann Nordhagen, glavni developer igre, komentirao je na neuspjeh.

“Ne mogu govoriti o točnim brojevima, ali u prvih par tjedana, manje ljudi je kupilo igru no što ja imam pratitelja na Twitteru. Za sada sam zaradio 0 dolara od ove igre. Kada uzmemo u obzir da nam je trebalo četiri godine da igru napravimo, i kako sam potrošio 140,000 dolara na plaćanje ugovora i kolaboracija, počinjete vidjeti kako ovo možda, iz financijske perspektive, nije bilo vrijedno toga.”

Nordhagen nastavlja govoriti kako se igre poput ove ne mogu razvijati na trenutnom tržištu.