Prošlo je četiri mjeseca od najave simulacije u kojoj ćete uzgajati i prodavati marihuanu, Weedcraft Inc. Sada su nam Vile Monarch i Devolver Digital odlučili malo detaljnije pojasniti što ćemo raditi u igri i dati nam okvirni datum izlaska.

Igra istražuje industriju proizvodnje, uzgajanja i prodavanja ove (po mnogima) ljekovite biljke u Americi. Svi oni koji se žele time virtualno baviti moći će odabrati svoj pristup – od malih biznisa do velikih korporacija koje će biti poznate diljem zemlje, što je naravno problematično jer je supstanca ilegalna u 40 saveznih država. Tim je pripremio dva scenarija: u prvom ćete izgraditi i nadgledati sve aspekte vašeg branda, dok ćete u drugom nakon više od 10 godina provedenih u zatvoru radi ilegalnog uzgoja ove biljke dobiti novu priliku baviti se time, samo će vam život biti teži jer imate dosje.

Weedcraft Inc će vam uz to omogućiti da se družite s političarima, lobistima i influencerima koji vam mogu olakšati karijeru, ali ipak morate paziti s kime ćete se u što upuštati. Ako vam ova premisa zvuči zanimljivo, moći ćete je sami isprobati u travnju na računalima. Točnog datuma nema, ali ne bi nas čudilo da u skladu s današnjim memeovima bude 20. travnja. Do tada, izdavač i razvojni tim poručuju da pratite službene stranice ako želite biti u toku.