Još jedno u nizu proširenje od kanadskog developerskog tima Digital Extremes, upravo je sletjelo na PC platformu. Niti jedan do sad nije bivao iščekivan s tolikim uzbuđenjem. U trenutku pisanja ove vijesti skoro 50 tisuća vjernih fanova prati Twitch live stream kreativnog direktora Stevea Sinclarea, 20 minuta uoči puštanja proširenja u opticaj na radost Warframe zajednice, u kojem pokušava ne otkriti sve što je sve spremno za Fortuna proširenje, zahvaljujući se zajednici na ogromnom povjerenju i ponajviše strpljenju.

Što sve stiže u paketu? Sve ikad, neko bi rekao, s obzirom na to da je definitivno jedno od većih, ako ne i najveće proširenje koje je pušteno iz DE fabrike. Neki od navedenih dijelova proširenja su:

Fortuna/Orb Vallis

Najnoviji open-world segment smješten ovaj put na planeti Veneri. Obećava ogroman prostor za istraživanje “dvostruko” veće od prethodnog Plains of Eidolon prostora.

Warframe - c1

K-Drive

“Back to the Future” u 2018? Samo u Warframe okruženju. Hoverboard će vam biti na raspolaganju za pokazati kakve su vam vještine skateboardanja, odnosno hoverboardanja.

Warframe - c

MOA kompanjoni

Pored već horde ljubimaca koji ili trče ili lete s vama i okolo vas, pomažu u sijanju smrti, još jedna vrsta se pridružuje krdu. Prethodno ste ih mlatili po Corpus teritorijama, od sada ih možete pripitomiti, odnosno izgraditi kod kolege Legsa u Fortuni. MOA companion će vam pružiti sve što ste željeli od pravog ljubimca.

Warframe - c2

Podzemne špilje

…jer nad zemljom jednostavno “nema dovoljno sadržaja” .

Warframe - c3

Garuda

Novo stvorenje odnosno avatar s kojom ćete prolijevati krv, i tuđu i vlastitu, doslovno. Krasi ju apsolutna indiferentnost prema neprijateljima. Slatko.

Warframe - c4

Gore navedeno je samo djelić toga što stiže u 4GB velikom proširenju. Tona popravki, tehničkih zakrpa i još sadržaja stiže, jer DE evidentno ne zna za drukčije. I dalje je sve, btw, besplatno. Kompletiranu listu sadržaja u Fortuna proširenju pročitajte na službenim stranicama.

Bez obzira na sad već pozamašnu količinu prostora koje Warframe zauzima na vašim strojevima, Steve Sinclair obećava stabilne performanse pa čak i brže nego u prethodnim iteracijama, zahvaljujući ogromnoj količini optimizacije koje su morali implementirati prilikom prilagodbe za Nintendo Switch platformu.

Serveri plaču, update proces propada već četvrti put, mi smo nestrpljivi.  Nije Haiku, al’ skoro.