Warcraft III: Reign of Chaos izašao je u srpnju 2002. godine i uživa u statusu kultnih strategija. Godinu dana nakon toga izašla je ekspanzija The Frozen Throne, ali od tada Blizzard nije izdao ni jednu stratešku igru smještenu u tom svom fantazijskom svijetu.

Posljednjih nekoliko godina se šuška da izdavač razmatra remaster, a neki igrači kao dokaz uzimaju to što su za igru staru 16 godina počeli izdavati zakrpe. Nakon nekog vremena testiranja u PTR-u, sada je svim vlasnicima Warcrafta III dostupna ogromna zakrpa u kojoj je jedna od najznačajnijih promjena podrška za widescreen rezolucije. Zbog toga je i korisničko sučelje doživjelo manje promjene, a što je sve ubačeno i promijenjeno možete pronaći na ovom, veoma dugačkom, popisu.

Warcraft III, zajedno s ekspanzijom možete kupiti u Blizzardovoj trgovini, a ako možda još negdje imate kutiju s CD-om, možete samo aktivirati kod i dodati u svoju kolekciju. Sve druge informacije o ovoj strategiji pronaći ćete ovdje, pa ako uz to želite prisjetiti uvodne špice bacite oko na trailer.