Kao što je famozni Jeff “iz Overwatch tima” Kaplan nedavno najavio u prošlomjesečnome razvojnom dnevniku, danas je putem Blizzardovoga twitter profila stigla i službena potvrda: veliki Overwatch Halloween Terror event u igru dolazi idućega utorka – 9. listopada i traje sve do same Noći vještica – 31. listopada!

O samome eventu ne znamo puno, s obzirom da se prijašnji razvojni dnevnik više fokusirao na Torbjörna i njegove promjene koje su stigle na PTR servere, ali Kaplan je već tada dao naslutiti nekoliko stvari. Tako smo saznali da se poznati Halloween mode poznat kao Junkenstein’s Revenge ponovno vraća, ali s nekim određenim promjenama o kojima ćemo tek saznati detaljnije ovih dana.

Mogli smo čuti i da će određene mape i područja ponovno biti prerađeni kako bi odgovarali tom “jezivom” duhu Halloween eventa, a po novom kratkom videu podijeljenom putem twittera, čini se da će ove godine taj tretman, između ostalih, dobiti i mapa Château Guillard – deathmatch mapa koja se po priči inače veže uz Widowmaker.

Također, u sklopu eventa možemo očekivati i potpuno nove skinove koji uvijek razvesele sve fanove Overwatcha, a naročito se spominje novi Roadhogov skin, kao i činjenica da Junkensteinovo čudovište napokon dobiva nevjestu. Zasada još uvijek ne znamo koji će to ženski heroj biti, a nestašni Jeff ostavio nas je da spekuliramo.

Naravno, kao i uvijek, očekujemo i hrpu drugih itema i kozmetičkih dodataka, pogotovo s obzirom da je u spomenutom prethodnom razvojnom dnevniku Kaplan posebno naglasio kako je Overwatch timu izrazito stalo do evenata poput Halloween Terrora, te da nas u njemu očekuju odlične stvari.