Dontnod Entertainment, studio poznat po igrama Remember Me i Life is Strange, na svom novom akcijskom RPGu Vampyr radi već dvije godine, a danas od samog direktora Oskara Guilberta  stiže vijest kako je igra odgođena za proljeće 2018.

Naime, početni datum koji su Dontnodovci odredili za izlazak igre dosad je bio studeni 2017., ali zbog nepredviđenih tehničkih poteškoća, izlazak je odgođen za proljeće, što će studiju dati dovoljno vremena da igru na tržište izbaci na onoj razini kvalitete koja je potrebna umjesto požurivanja nedovršenog proizvoda.

„Odgađanje izlaska projekta do kojeg vam je stalo uvijek je teška odluka“ rekao je Guilbert, te dodao: „Vjerujemo da ispunjenje roka nikad ne bi smjelo utjecati na kvalitetu. Do prije nekoliko tjedana bili smo uvjereni da će Vampyr izaći ove godine. Nažalost, tehnički problem (koji je sada već riješen) poremetio nam je raspored razvoja“.

Iz Dontnoda nas umiruju kako će im ovo dodatno vrijeme za razvoj omogućiti da igra bude izbalansirana i ispolirana, te spremna za izlazak u proljeće 2018., kad ju možemo očekivati na PCju, PlayStationu 4 i Xbox Oneu.