Prošlog mjeseca smo pisali kako je Valve odlučio postrožiti kriterije za anime igre koje se prodaju u njihovoj trgovini, zbog čega su neki izdavači počeli tražiti alternative. Također, došlo je do problema s igrom zvanom Active Shooter u kojoj su igrači igrali kao napadač u školi, koju su nedugo nakon prašine koja se oko nje podigla, uklonili. Zbog toga su imali potrebe obrazložiti svoje stajalište i promijeniti pristup koji prema novom glasi “na Steamu prolazi sve osim trolanja i stvari koje smatramo nezakonitima”.

Izgleda da nekoliko igara spada pod trolanje, budući da su ih dan nakon objave novih pravila odlučili ukloniti iz svoje trgovine. Portal gamesindustry.biz je objavio kako igrači više ne mogu kupiti sljedeće igre: AIDS Simulator, ISIS Simulator, Asset Flip Simulator i Triggering Simulator. Igre ne zvuče baš najprivlačnije, ali sigurno ima onih koji bi ih kupili i vidjeli o čemu se radi.

Iako na Steamu svakog dana izlazi između 20 i 30 igara, izgleda da će Valve ipak intervenirati kada smatraju da je to potrebno. Na njihovu izjavu nisu svi najbolje reagirali, no ima i onih koji podržavaju u potpunosti otvorenu platformu. Njihova je trgovina već jako dugo prezasićena, pa ova promjena pravila vjerojatno neće imati neki veći utjecaj. Pitanje je samo koliko će često zbog nji morati raditi ovakve stvari.