Ako ste propustili taj uski vremenski okvir u kojem je P.T. bio dostupan na PS4 konzoli, sada možete uživati u gotovo 1:1 rekreaciji u Unreal engineu.

Unreal PT je gotovo identičan originalu i dostupan je za besplatan download na PC platformi.

Na ovome možemo svi skupa zahvaliti gospodinu pod imenom Radius Gordello, koji je sam izradio teksture, modele, animacije i kod iz ničega. Neki asseti su nanovo iskorišteni.

Razloge zbog korištenja istih asseta kao u originalu leži u autentičnosti. Navodi da “stvaranje novih asseta za ikonske likove oduzelo od autentičnosti cijelog iskustva“. Tu navodi primarno modele za Lisu, Normana i bebu, kao i bebine animacije, radio i slike unutar okvira.

Osim toga, iskoristio je i zvukove originala, s obzirom da nema podlogu u audio dizajnu.

Jedino što u Unreal verziji nedostaje jest intro koji se nalazio u originalu te animacija na kraju, u kojoj se otkriva Silent Hills identitet. No naravno, možete to sve vidjeti i na Youtubeu.

Zanimljivost ove verzije jest da se, uvjetno rečeno, može igrati i u VR-u. Nažalost, ta opcija je zasad poprilično bugovita i generalno slomljena. Problem se nalazi što Gordello nije imao pristup VR opremi. Zahvaljuje se gospodinu Tmcraig008 koji je ponudio svoju pomoć u testiranju kojekakvih buildova i razlog je što je, kakav takav, VR ipak u igri.

Što se originalnog P.T.-a tiče, bol se ne smanjuje kada se prisjetimo okolnosti u kojima je projekt otkazan. Beba Hidea Kojime i Guillerma del Tora je još uvijek možda i najbolje horor iskustvo ove generacije. Tko god je bio živ tih dana se sjeća enormnog hajpa koji je opsjedao igru i razočarenja kada je projekt otkazan, nakon čega je demo maknut s PS Storea.

Ukoliko ga imate skinutog i niste ga izbrisali možete ga igrati, a za nas ostale je tu Unreal PT.