Priča oko razvoja igre Battle Princess Madelyn glasi ovako: kći developera htjela je biti lik unutar igre Ghouls ‘n Ghosts i boriti se protiv “zelene glave”, na što joj je otac rekao da je to već nečija igra, ali da on može napraviti sličnu. Njen je komentar bio da djevojčice ne mogu biti vitezovi, pa je otac samo odmahnuo rukom i pitao koje boje želi da bude oklop. Odgovor je naravno bio roza i rad na igri mogao je započeti.

Christopher Obritsch zadužen je za stvaranje, režiranje i crtanje na projektu, dok je Madelyn, njegova kćer, dobila počasnu titulu pomoćnog kreativnog direktora i zaslužna je za dizajniranje svega što se u igri nalazi. Najveću inspiraciju je igra preuzela iz igara Ghouls ‘n Ghosts i Wonder Boy 3, sastoji se od 50 staza, ima dva moda (Story i Arcade), brojne tajne i preslatkog psa pratioca.

Battle Princess Madelyn možete odmah zaigrati na PC-u i Xboxu One, dok bi verzije za PlayStation 4 i Switch trebale izaći idućeg tjedna. Ovaj retro akcijski platformer se prodaje po cijeni od 16,79 eura, a ako želite možete najprije isprobati demo verziju. Sve informacije o igri pronaći ćete na službenim stranicama i baciti oko na najnoviji trailer ispod teksta.