ArenaNet, developeri Guild Wars 2, su dali otkaze dvoje članova svog tima nakon prepiske na Twitteru s content creatorom.

Deroir, youtuber i streamer na Twitchu se uključio u raspravu s Jessicom Price, koja je bila u ArenaNetu zaposlena kao pisac. Dotična je započela raspravu  o pisanju za likove u MMO igrama naspram pisanja za likove u singleplayer igrama. Došla je do zaključka da je lakše pisati zanimljive likove u singleplayer igrama pošto su već određeni likovi (kao recimo Jack u Bioshocku ili Lara Croft u Tomb Raideru) naspram avatara u MMO igrama koji bi trebao predstavljati svakog pojedinog igrača, odnosno bi trebali biti tabula rasa.

Deroir, koji sudjeluje u content creator programu za Guild Wars 2, se uključio u raspravu, predlažući mogućnost više opcija što se dijaloga tiče (kao naprimjer u Mass Effectu), što bi igraču omogućilo da sam oblikuje svog lika. Price se nadovezala na njegov tweet sa svojim odgovorom u kojem mu se “zahvaljuje što joj govori kako da radi svoj posao”, nadalje implicirajući da je Deroirov tweet imao veze s njenim spolom.

Deroir se dvaput ispričao, a subreddit vezan za igru je kritizirao Price oko njenih tweetove te spolnih implikacija. U raspravu se uključio i Peter Fries, također pisac za ArenaNet, napominjući da Price nije tražila Deroirovo mišljenje (iako je započela raspravu na otvorenoj društvenoj mreži).

Mike O’Brien, predsjednik ArenaNet-a, je objavio da su Price i O’Brien dobili otkaze zbog napada na community igre, te napomenuo da ArenaNet nikako ne dijeli mišljenja koja su Price i Fries iznijeli.