Izgleda kako je danas dan za odgode. Nakon što je Koei Tecmo pomaknuo datum izlaska borilačke igre za dva tjedna, Kalypso Media je odlučio pomaknuti datum izlaska za strategiju Tropico 6 čak za dva mjeseca. Nova igra u popularnom serijalu izgradnje i održavanja banana republike najavljena je za vrijeme sajma E3 2017. godine, a prvi je plan bio da izađe prošle godine. U kolovozu je pomaknut datum izlaska na kraj siječnja ove godine, da bi sada stigla informacija o novoj odgodi.

Ovu je vijest prenio vlasnik Kalypso Media, a evo što je imao za reći: “Za vrijeme blagdana proveo sam mnogo sati igrajući Tropico 6 i zbilja mi se svidjelo ono što sam vidio. No, prema mojem skromnom mišljenju, nije dovoljno samo da mi se igra svidi – želim da me oduševi! Tropico 6 je dobar, ali ne zaista dobar ili izvanredan. Još. Uzevši u obzir moje mišljenje i povratne informacije velikog broja beta testera Kalypso je odlučio odgoditi datum izlaska za par mjeseci.”

Novi datum glasi 29. ožujka, iako je igra bila planirana za 25. siječnja. Hellwig je dodao kako zna da je ova odluka iznenađujuća, pogotovo onima koji su već odradili predbilježbe, pa će zbog toga svima koji su to napravili  ili naprave do 10. siječnja prvi DLC podijeliti besplatno kad postane dostupan.

Tropico 6 je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a u najnovijoj igri u serijalu ćete graditi svoju državu na raznolikim otocima, slati svoje agente u strane države kako bi krali njihove znamenitosti, graditi mostove, tunele i povezivati otoke, uređivati svoju palaču te okušati se u kooperativnim ili multiplayer modovima za četiri igrača. Sve ostale detalje o igri potražite ovdje.