Posljednji tjedan prije sajma E3 tradicionalno je jedan od najtiših u godini, pogotvo ako se pokušavate suzdržati od prenošenja neprovjerenih glasina, što smo vrlo uspješno odradili. Ipak, to ne znači da igraća industrija nije ponudila nekoliko zanimljivih momenata. Presjek pogledajte ispod.

Već u ponedjeljak postalo je pakleno zabavno, nakon što je domaći razvojni tim Pine Studio na Steam plasirao demo verziju svog „speedrunnera iz pakla“ Seum. Ova verzija igre ponudila nam je 11 levela i mnogo zabave koja traje i traje… i traje. Istog dana potvrđeno je da će vrlo zanimljiva PS4 ekskluziva Horizon Zero Dawn na tržište stići krajem veljače iduće godine, a dobili smo i novi trailer koji možete pogledati ispod.

U utorak su stigle loše vijesti – veteran industrije Jay Wilson, donedavni režiser serijala Diablo, napustio je Blizzard i kompletnu igraću industriju. Dan je u vedrije raspoloženje odvela potvrda da XCOM 2 napokon stiže na konzole, a neloša je bila i vijest da će Blizzard i Facebook kroz novu uslugu omogućiti streamanje gameplaya iz Blizzardovih igara izravno na najveću društvenu mrežu na svijetu.

Najave su nastavile stizati i u drugoj polovici tjedna. The Souls Project dobio je konačnu verziju, a Ubisoft se pobrinuo za najveću gejmersku vijest tjedna najavivši Watch_Dogs 2. Još jedna domaća igra isplivala je na površinu u četvrtak, radi se o point-and-click avanturi Saint Kotar iza koje stoji Tanais Games.

Na koncu, a ovo ne smijemo zaboraviti, na kioske je stigao novi broj Reboota, pa ga trknite nabaviti ako već niste.