Dobar dan i dobrodošli u još jednu nedjelju, a samim time i u još jedno izdanje naše tjedne rubrike “TJEDAN IZA NAS” u kojoj pokušavamo provesti istraživanje o primjerenoj dozi korištenja riječi “tjedan” u uvodniku rubrike čiji naslov također sadrži riječ “tjedan”.

Početak tjedna započeo je s još jednom kontroverzom, ovaj put u središtu zbivanja bio je Detroit: Become Human zbog korištenja tematike obiteljskog nasilja u promidžbene svrhe. Osim toga, mnogi se pitaju kako će umjetnik poznat kao David Cage obraditi ovu tešku tematiku budući da se nije proslavio svojim objašnjenjima u intervjuima tijekom Paris Games Weeka.

Velika najava ovog tjedna definitivno je i dolazak Mega Man 11 u posljednjim mjesecima 2018. Igra je najavljena tijekom Capcomovog livestreama, a sve vezano uz Mega Man 11 i ostale Capcomove Mega Man projekte saznajte ovdje.

Ubisoft je odlučio proslaviti 10. godina Assassin’s Creed serijala s poklonom zvanim Assassin’s Creed IV: Black Flag. Igru ćete za PC moći idući tjedan, od 12. prosinca, preuzeti preko Uplaya. Više detalja ovdje.

Jedna od najboljih igara svih vremena, Portal, dobiva spin-off pod nazivom Bridge Constructor Portal u kojem ćemo graditi mostove i prelaziti prepreke pomoću portala.

Ubisoft je povodom nove nadogradnje zvane Operation White Noise za Rainbow Six Siege otkrio kako je njihova taktička pucačina dogurala do impresivnih 25 milijuna registriranih igrača.

Ekipa iz Blueholea je napokon dostavila nešto više detalja o nadolazećoj pustinjskoj mapi koja bi u PUBG trebala stići veoma brzoMiramar, nova mapa smještena u pustinju igračima će ponuditi više lokacija i raznolikiji zavičaj od originalne mape Erangel.
Miramar će imati dva velika grada – El Pozo i Los Leones koji će ujedno biti najzasićeniji dio mape što se građevina tiče. Više građevina znači i više prostora za vaultanje što svakako podržavamo!

Valveov Steam, najveća platforma za distribuciju PC igara, dodao je Bitcoin kao opciju plaćanja u travnju 2016 godine. Manje od dvije godine kasnije, Valve je objavio kako prestaje s podrškomplaćanja ovom popularnom virtualnom valutom. Više o detaljima vezanim uz najpoznatiju kriptovalutu i Steam ovdje.

Ovako izgledamo dok pokušavamo odgonetnuti novi trailer Death Strandinga.

Sam Barlow, kreator hit igre Her Story, udružio se s Ekom kako bi stvorili interaktivnu, igrivu verziju WarGamesa, sci-fi hakerskog filma iz 1983. Interaktivno iskustvo marginalno različitog naziva, #WarGames, bit će priča o hakiranju i špijunaži, nalik na Her Story svojim stvarnim, snimljenim videima.

Sony je objavio kako je zaključno 3. prosinca prodao više od impresivnih 70.6 milijuna primjeraka svoje PlayStation 4 konzole. Također, objavili su i podatak vezan za PS4 igre. Više od 617.8 milijuna igara je našlo svoje vlasništvo među PlayStation 4 vlasnicima. To znači da je za svaku prodanu PS4 konzolu prodano osam do devet igara!

Nakon što se mnogo obožavatelja izjasnilo da bi voljeli vidjeti Battle Royale u Dying LightuTechland je odlučio isporučiti svoju verziju Battle Royalea koji su nazvali Bad Blood. Najveća razlika je u tome što je Bad Blood za 6 igrača i ima izmiješani PvP i PvE.

Ovogodišnji The Game Awards bili su zaista čudesni po broju svjetskih premijera i najava igara bilo onih poznatih ili nepoznatih. Tako je Hideo Kojima skupa s Normanom Reedusom pokazao novi trailer za Detah Stranding. Nintendo je pak najavio Bayonettu 3 ekskluzivno za Nintendo Switch kao i bundle prve dvije Bayonette također za Switch. Kolektivni uzdah oduševljenja ispušten je povodom najave Witchfirea, mračne fantasy pucačine tvoaraca igre The Vanishing of Ethan Carter. Ljubitelje šori razveselila je najava Soul Calibura VI, a za najviše špekulacija zaslužan je kriptični teaser novog projekta ekipe iz From Softwarea. Campo Santo je također sve skupa oduševio sa svojom novom igrom, In the Valley of Gods koja stiže tek 2019.

Za kraj tjedna predivna vijest stigla je s PSX-a, a radi se o najavi remastera kultnog MediEvila! Ni manje ni više nego u 4K! Hvala Sony.