TJEDAN IZA NAS je rubrika stara poput same civilizacije, pa budući da nitko od nas ne postaje ništa mlađi, krenimo u još jedan pregled najzanimljivijih vijesti protekloga tjedna.

NIS America i Grasshopper Manufacture su objavili kako njihov naslov killer7 ove jeseni stiže na Steam na kojem su stranice igre već otvorene. Riječ je o naslovu koji je u originalu objavljen davne 2005. godine u verzijama za PlayStation 2 i Gamecube, dok novu verziju za Windowse autori nazivaju “grafičkim osvježenjem” prije nego remasterom.

World War Zco-op naslov za 4 igrača prvi put najavljen na The Game Awards 2017 je dobio prvi “svježi” gameplay trailer. Igra će nas slati na putovanje kroz regije koje je zahvatila zombie infekcija kao što su Jeruzalem, New York i Moskva te će nas u njima pobliže upoznati s herojima i ubaciti u akciju.

Protekli tjedan stigla je i jedna neočekivano lijepa vijest. Naime, ako još uvijek posjedujete Xbox 360 i niste ga upalili jako dugo vremena, možda je vrijeme da to učinite budući da je Microsoftova konzola ovaj tjedan dobila prvi system update u nešto više od 2 godine!

I dok je Fortnite preuzeo krunu u žanru Battle Royale, PUBG. Corp je najavio tužbu protiv Epic Gamesa zbog, ni više ni manje nego, autorskih prava.

Ako ste Battlefieldu V spremni “oprostiti” uključivanje žena u pucačinu čija je radnja smještena u Drugi svjetski rat, onda će vas možda zanimati i sistemski zahtjevi za DICE-ovu igru. 

Krenule su i prve glasine o datumu održavanja zatvorene bete za Call of Duty: Black Ops 4, Nioh se prodao u preko 2 milijuna primjeraka, a Sea of Thieves dobio je svoju prvu besplatnu nadogradnju.

Saznali smo i da ćemo Mega Man 11 zaigrati 2. listopada, a ova vijest sigurno je razveselila sve fanove serijala kojima je Mighty No. 9, spiritualni nasljednik legendarnog serijala, ostavio  gorak okus u ustima.

NAJVEĆA VIJEST proteklog tjedna definitivno je bilo početno draškanje nakon kojeg je uslijedila i cjelovita najava nove igre smještene u Fallout univerzum. Više o Falloutu 76 saznat ćemo tijekom Bethsedine pressice na ovogodišnjem E3-ju.

TAKOĐER NAJVEĆA VIJEST proteklog tjedna: Nintendo i Pokemon Company su najavili dvije nove igre za Nintendo SwitchLet’s Go Pikachu Let’s Go Eevee dolaze na Nintendo Switch ove jeseni, ali neće biti dio glavnog serijala igara. Let’s Go igre će imati elemente iz Pokemon Go igre i mogućnost prebacivanja džepnih čudovišta prve generacije iz Pokemon Go igre putem Bluetooth konekcije. Igre nas vraćaju u Kanto, regiju originalnih Pokemon igara iz 1998. godine te su direktno inspirirane istima.

11 bit objavio je svoje planove za odlični Frostpunk, a Warhammer: Vermintide 2 dobio je besplatnu nadogradnju. 

TAKOĐER NAJVEĆA VIJEST TJEDNA je i najava novog Assassin’s Creeda koji nosi podnaslov Odyssey. Očekuje nas drevna Grčka i šutanje ljudi s litice u stilu Leonide i legendarnog filma 300. Jako smo sretni i zadovoljni.

Do iduće nedjelje!