Nakon pauze prošlu nedjelju zbog fantastičnog Reboot infoGamera 2017 – Powered by Vipnet, opet se vraćamo starim navikama koje teško umiru, a te navike zovu se “TJEDAN. IZA. NAS.”

Kako to obično bivo, nećemo krenuti abecednim redom, a vrlo vjerovatno ćemo i kronologiju ostaviti po strani te ćemo najbitnije vijesti prošlog tjedna sasvim nasumično predstaviti Vama, našoj zainteresiranoj javnosti.

Pa krenimo! Odmah na početku tjedna mi konzolaši dobili smo šamar, ili bolje rečeno paru u lice kada je Steam objavio statistiku o istovremenoj aktivnosti više od 17 milijuna igrača. Najbolnija vijest od sviju je kako je preko 2.7 milijuna izgubljenih duša istovremeno uhvaćeno kako iskače iz aviona i pokušava preživjeti na pustom otoku punom pomahnitalih ubojica i streamera. Ukoliko se Vi ili netko od vaših bližnjih našao u začaranu krugu PUBG-a, molimo nazovite 0800-VAULTANJE!

Nadalje, Slitherine i Games Workshop su zajedničkim priopćenjem najavili Warhammer 40.000: Gladius, nadolazeću strategiju koja će svijet Warhammera 40K obraditi na 4X način. Kako stoji u objavi, Gladius uključuje mračno, gotičko i futurističko okruženje na način na koji ova franšiza još nije bila prikazana. Potpuno nova priča je rađena s fokusom na kombiniranje 4X elementa i borbi koja će uključivati heroje i njihove specijalne sposobnosti, kao i moćne ratne mašine karakteristične za ovaj serijal.

Nije Marvel sve što sja. Tužna najava o gašenju Marvel Heroesa dobila je ružan nastavak. Naime, krajem prošlog tjedna su krenule glasine kako se Gazillion zatvara promptno što je dovelo u pitanje planove glede budućnosti Marvel Heroesa, a jučer su spomenuti i službeno objavili da zatvaraju svoja vrata. Zbog toga su u nemogućnosti provesti raniji plan, te su odmah krenuli s gašenjem igre na svim platformama i čim proces dovrše, ista će postati neigriva. Prvotno je najavljeno kako će se igra ugasiti tek krajem godine.

FLASH VIJESTI #1: Civilization VI dobiva novu ekspanziju Rise and Fall, The Elder Scrolls Online proslavio 10 milijuna igrača, a Smrt i pande dolaze na PS Plus u prosincu.

Oni koji pozornije prate Destiny 2 kažu kako je uvođenjem štenca Bernskog planinskog psa igri naglo porasla popularnost. I dok Bungie i Activision zadovoljno trljaju ruke zbog naglog povratka igrača u igru, veterani serijala hvale fantastično implementiranu mehaniku “maženja dobrog peseka” koju ističu kao vrhunac modernog game dizajna. 

Bungie je ovaj tjedan konačno priznao kako postoji problem u komunikaciji između studija i fanova Destinyja 2. Naglasili su kako će se odsad truditi biti otvoreniji te su odmah svojoj boljoj polovici sastavili listu stvari koje će promijeniti. Koje su to promjene i noviteti možete saznati ovdje, no odmah sada ističemo one najbitnije poput dugih šetnji plažom uz zalazak sunca, uvođenje pjenušavih toplih kupki te zajedničko štene Bernskog planinskog psa.

Paprena vijest koja je uzburkala duhove ovog tjedna i potaknula raspravu dolazi od EA-a. Znamo, apsolutno šok kod svih nas u redakciji i šire, nakon cijelog skandala oko mikrotransakcija koji je kulminirao EA-ovim Star Wars Battlefrontom II, gigantski izdavač opet je povezan s kontroverzom. Blake Jorgensen iz EA u jednom intervjuu rekao je kako razlog otkazivanja Visceralove Star Wars igre leži u činjenici što je igra bila prelinearna. Je li singleplayer zaista stvar prošlosti ili su u EA-u jednostavno zaboravili kako napraviti zabavan singleplayer blockbuster? Je su li igre kao servis zaista model budućnosti i što se događa, kao što je slušaj s Marvel Heroes, kada se taj servis ukine nakon gomile utrošenih sati i novca? Što vi mislite o tome? Šibnite nam mišljenja i eventualna pitanja za diskusiju u idućoj epizodi Rebootcasta u komentare.

FLASH VIJESTI #2: Doom VFR u prodaji, Persona 5 prodala se u preko 2 milijuna primjeraka, Epic Games najavio je planove za Fortnite Battle Royale (with Cheese), a DayZ izlazi iz Early Accessa.

Interneti su opet počeli špekulirati hoće li Assassin’s Creed serijal konačno otputovati u Japan, no zasad izgleda kao da se radi o poprilično jako nategnutim teorijama. Bi li japanski Assassin bio ninja ili samuraj? Ili Tom Cruise? Ipak, puno bitnija vijest je da u odlični Assassin’s Creed: Origins stiže velika nadogradnja koja uvodi horde mode, nove questove, novu težinu te novo egipatsko božanstvo za poraziti u bitci. 

Za kraj tjedna ostavili smo kockicu šećera zvanu Doomfist čije je promjene na PTR-u revno zabilježio naš dežurni Overwatch aficionado.

Do idućeg nedjelje!