Ukoliko ovaj tjedan iz nekog nepoznatog razloga niste uspjeli popratiti sve bitne vijesti, ne očajavajte jer je TJEDAN IZA NAS pravo mjesto za vas. Želite li kratkom i sažetom formatu saznati sve najbitnije događaje proteklog tjedna? Želite li hrpu poveznica na kojima možete saznati više? Želite li da skratim ovaj nepotrebni uvod i samo krenem s onim bitnim? Dakako!

Razvoj System Shock reboota na kojem radi Nightdive Studios trenutno je obustavljen, rekao je CEO razvojnog studija Stephen Kick u objavi na Kickstarter stranici igre.  Prije 18 mjeseci igra je uspješno financirana preko Kickstartera gdje je skupila $1,350,700, no iz Nightdivea sada kažu kako su dopustili da se stvari izmaknu kontroli.

Jedno od najvećih iznenađenja prošlogodišnjeg gamescoma bila je najava THQ Nordicovog RPG-a Biomutant. Sada stižu nove informacije i podosta gameplay isječaka povodom PC Gamer Weekender eventa održanog u Londonu protekloga vikenda. Would you like to know more?

Moss, ekskluziva za PlayStation VR koja je prvotno najavljena na prošlogodišnjem E3-ju, konačno je dobila datum izlaska. Za igranje ove simpatične i podosta jedinstvene VR avanture nećemo trebati čekati dugo – igra izlazi već 27. veljače.  Kakva sreća!Iliti za točno dva dana!

Ako vam je battle royale sa 100 igrača postao dosadan, ekipa iz Automatona će ove godine dostaviti Mavericks: Proving Grounds –  igru s 400 igrača. Svoje prvo battle royale iskustvo s 400 igrača možete iskusiti već ovog proljeća u sklopu early access programa iz kojega bi igra trebala izaći 2019. godine, a povodom izlaska će broj od 400 igrača zamijeniti s 1000 igrača. Kliknite na poveznicu da saznate više te da pogledate teaser u kojem definitivno nema 400 igrača.

Još u prosincu smo pisali da je Rainbow Six Siege dogurao do nevjerojatnih 25 milijuna igrača. Trenutno je ta brojka veća za 2 milijuna, a ekipa iz Ubisofta ne može biti zadovoljnija stanjem igre. Igra trenutno ima 36 operatoraTreća godina će u igru uvesti još 8 novih operatora, a cilj im jeda ih u igri bude 100. Objavili su kako nova Rainbow Six igra nije planirana i da će u Siege donositi novi sadržaj još 10 godina. Želite li saznati više?

Režiser filma Sicario 2, Stefano Sollima, je u aktivnim pregovorima da se prihvati režiserske palice za filmsku obradu Call of Dutya, barem njegovog prvog izdanja. Ovu vijest prenio je Variety i premda je ni Sollima, niti Activision nisu komentirali, portal Metro je ulovio Sollimu u Italiji, te ga priupitao koga bi želio u naslovnim ulogama. Želite li saznati više? Šalim se, nećemo clickbaitat! Sollima bi htio vidjeti Toma Hardya i Chrisa Pinea u glavnim ulogama. 

Assassin’s Creed Origins danas je s novom nadogradnjom dobio New Game Plus mod, a kako bi ponovni prelazak igre učinili što primamljivijim, očekuje nas i tajna nagrada kada još jednom završimo Bayekovu priču. Osim new game plus moda, dugoočekivani edukativni mod Discovery Tour dio je nove nadogradnje. Za one koji ne znaju, Discovery Tour maknut će sve borbene susrete iz Originsate igračima omogućiti da sudjeluju u turama koje objašnjavaju povijest drevnog Egipta. U ponudi je trenutno 75 tura koje traju između 5 i 25 minuta. Važna napomena, svi pervertiti koji su se nadali vidjeti antičke kipove u svoj njihovoj slavi neće moći zadovoljiti svoje pohotne oči budući da su svi važni organi prekriveni školjkama.

Ekipa iz Blueholea se danas na Steamu obratila igračima i u malo dužem postu objavila što imaju u planu za PUBG! Siguran sam da u pitanju nije revolucionarna mehanika vaultanja jer je PUBG Corp. to već implementirao. Ukratko, borba protiv varalica, bolje performanse te JOŠ. JEDNA. MAPA! 

Želite li znati više?

PICKLEEEEE RIIIIIIIICK! Virtual Rick-ality će nas 10. travnja ove godine poslati u avanturu neobičnim svijetom TV serije Rick and Morty. Kao Mortyjev klon bit ćemo stavljeni u centar priče koja će nas poslati na put kroz više dimenzija. Wabba lubba dub dub!

Izdavačka kuća Electronic Arts je objavila kako ekipa Criterion Gamesa dovršava Burnout Paradise Remastered, te da će se spomenuti 16. ožujka pojaviti u verzijama za Xbox One i PlayStation 4. Igrači će ponovo imati priliku uroniti u svijet Paradise Citya i istražiti njegova brojna područja uz nezaobilaznu kaskadersku jurnjavu koja obilježava ovaj serijal. “Odvedi me u rajski grad gdje je trava zelena, a djevojke lijepe.”, pjevao je svojedobno jedan popularni bend (ne radi se o Prljavom Kazalištu).

SEGA-in nadolazeći Sonic the Hedgehog film u kinima bi se trebao naći 15. studenog 2019. Podsjećamo, film je prvotno najavljen u veljači 2016. godine te je trebao izaći “nekad tijekom 2018.”. Predlažem da kolektivno držimo fige da film ne floppa jer imam neki osjećaj da bi mogao.

Sony je danas najavio My PlayStation – novu društvenu mrežu za korisnike PSN servisa. Sve najbitnije značajke PSN-a možete koristiti preko PC-a, pametnih telefona i tableta ako niste u blizini svoje PlayStation 4 konzole. Preko My PlayStationa možete pronaći prijatelje, urediti svoj PSN profil, pregledati svoje i prijateljeve trofeje, slati zahtjeve za prijateljstva i poruke.

Codemasters je za Onrush objavio datum izlaska još u siječnju, a danas smo dobili detalje o samom gameplayu i novi trailer. Ova trkaća igra je ipak malo dublja nego što smo zamišljali i mnogi ljubitelji MotorStorma, Burnouta pa čak i Blura neće razmisliti dvaput prije nego što se odluče za kupovinu.  Igra će se kraj glavnog fokusa na brzinu fokusirati na nasilno trganje protivničkih vozila i izvođenje raznih akrobacija.  

Izdavačka kuća 505 Games i razvojni tim Kunos Simulazioni su najavili Assetto Corsa Competizione, novo izdanje proslavljenog trkaćeg serijala. Spomenuto bi se tijekom ljeta trebalo pojaviti na Steamu, ali u razvojnom obliku u programu early accessa, dok okvirno vrijeme izlaska nije definirano. Autori kažu kako će u potpunosti iskoristiti prednosti Unreal Enginea 4, te kreirati fotorealistične vremenske uvjete i općenito grafiku podići na novi nivo, do sada neviđen u žanru trkaćih simulacija.

Ako se odlučite na kupnju Final Fantasy 15 Windows Editiona na Steamu, imat će te priliku još jednom zaigrati kao Gordon Freeman te obući vaše najdraže odijelo, naočale i najpoznatije oružje u gaming svijetu – pajser. Paket koji sadrži VES suit, Scientist Glasses i Crowbar je besplatan i možete ga preuzeti sa Steam Workshopa kad igra izađe.

Wargaming Alliance, SEGA i Creative Assembly su zajedničkim priopćenjem objavili kako je Total War: ARENA krenuo u stadij otvorene bete. Kako u njemu kažu, ovaj legendarni serijal po prvi puta predstavlja online-only kompetitivno ratovanje u kojem će se igrači okušati u masovnim 10 na 10 bitkama. Za razliku od zatvorenog testiranja uz Grke, Rimljane i barbare, igrači imaju priliku isprobati potpuno nove vojne jedinice i zapovjednike Kartage kojima su među inima na raspolaganju moćni ratni slonovi.

Jutros se na službenom Overwatch twitteru pojavila dosta zanimljiva obavijest o deklasificiranoj operaciji naziva „White Dome“. U sažetku operacije spominje se jedno potpuno novo ime – Emre Sarioglu. Blizzard je dosad svaki put na ovakav način predstavljao nove nadolazeće heroje, uz teasere o njihovoj pozadinskoj priči. Stoga nije teško pretpostaviti kako će Emre Sarioglu biti novi dvadeset i sedmi po redu heroj Overwatcha ili će pak imati direktne veze s njim/njom (sjetimo se kako je najavljena Orisa – prvenstveno preko informacija o djevojčici koja ju je napravila).

Nakon što je nadogradnja Cards Unbound došla i u prvi plan gurnule pay-2-win mehanike, mnogo je igrača prestalo igrati Paladins. Ovaj kontroverzni update ne samo da je oslabio bazu igrača već je napravio velike probleme unutar samog Hi-Rez studija pošto se nisu svi slagali s uvođenjem pay-2-win sustava u igru.