Prethodni tjedan ostaje svakako obilježen najvećim japanskim sajmom videoigara, poznatim Tokyo Game Showom i odlaskom naše Reboot delegacije u Zemlju izlazećeg sunca. Oni su vam prenosili djelić atmosfere i kulturološkog šoka , dok smo vam mi koji smo ostali u Lijepoj našoj prenosili najvažnije novosti i najave koje su nam pripremili izdavači poput Sonyja, Sege i mnogih drugih, a osim najava sa samog ”showa” bilo je značajnih novosti i sa zapadne strane. Bez nepotrebnog odugovlačenja, krenimo s rubrikom ”TJEDAN IZA NAS”.

Ranije smo prenijeli kako PUBG senzacija ne staje i kako će vrlo vjerojatno prestići Dotu 2, dotad najigraniju igru na Valveovom servisu Steam. E pa dogodilo se upravo ono što smo očekivali, samo ne tako skoro. Playerunknown’s Battlegrounds postala je igra s najvećim brojem igrača na Steamu, a zanimljiva je činjenica da je igra još uvijek u Early Accessu što znači da će ta brojka samo rasti u trenutku kad igra službeno izađe.

Dobili smo i najnoviji trailer za Call of Duty: WWII koji je stavio naglasak na protagonista čiju ćemo priču pratiti u singleplayer kampanji za igru. Hrabri mladić u pitanju je Red Daniels, a vidjeli smo malo više i njegovu ekipu s kojom će oslobađati Europu od Trećeg Reicha.

Od najava s Tokyo Game Showa 2017 valja izdvojiti mišljenje osnivača Oculusa o budućnosti VR-a, odnosno daljnjem razvoju te tehnologije i iznenadna najava kako je Final Fantasy IX dostupan za kupovinu putem PS Storea. Dobili smo i hrpetinu novih trailera kao što su traileri za remake Shadow of the Colossusa,  Monster Hunter World, Dissidia: Final Fantasy NT, Hokuto Ga Gotoku i Yakuza Kiwami 2 i Code Vein, a bilo je i najava novih interesantnih naslova poput one za Left Alive, remakea igre Zone of The Enders: The 2nd Runner i remakea igre The 25th Ward: The Silver Case.

Svakako pogledajte i naše dečke i njihove avanture, od toga kako su se zabavljali na arkadama, preko izvještaja sa samog sajma pa sve do intervjua s našim direktorom koji je dugogodišnji pohađatelj, a za djelić atmosfere pogledajte fotogaleriju  s prvog i drugog koju su nam poslali.

Od ostali vijesti koje bismo voljeli izdvojiti kao najzanimljivije su Rockstarova najava koja će nas držati prikovane za njihov YouTube kanal jer nas očekuje…nešto. Nismo još točni sigurni što bi to moglo biti, a naše pretpostavke i točno vrijeme same najave pogledajte ovdje. Dobili smo i prvi trailer za novi Tomb Raider film u kojem titularnu junakinju tumači Oskarom nagrađena Alicia Vikander. Film će se temeljiti na rebootu serijala iz 2013., ali bit će i određenih elemenata iz nastavka, odnosno Rise of the Tomb Raidera. Steam je uveo jedan važan novitet s kojim pokušava riješiti problem ”review bombinga” putem histograma, a način na koji to funkcionira pročitajte ovdje.

I za kraj, šaljemo čestitke momcima iz Croteama jer su prošlog tjedna izbacili Serious Sam VR: The Last Hope. Želimo im izniman uspjeh u vidu zavidnih prodajnih brojki. Ako imate Oculus i želite pucati po svemirskim gadovima, odite na Steam i znate što trebate učiniti!