Sretna Nova godina sa sedam dana zakašnjenja, a i sretan Božić svima koji ga danas slave! U prvom ovogodišnjem izdanju rubrike “TJEDAN IZA NAS” podsjetimo se koje su to vijesti obilježile prvi tjedan 2018.

Ghost Games će fanovima Need For Speed Paybacka u 2018. omogućiti Online Free Roam koji su igrači jedva dočekali. Online Free Roam doći će nekad tijekom godine putem besplatne nadogradnje.

Nakon što je Shenmue 3 već doživio odgodu, na sreću svih fanovima itekako je izgledno i planirano da će igra izaći ove godine. Cedric Biscay, osnivač studija Shibuya Productions koji je jedan od razvojnih timovima na Shenmue 3, u Tweetu je potvrdio kako igra stiže 2018. godine za PC i PS4. Također je najavio još neka iznenađenja o kojima ćemo više saznati uskoro.

Chang Han KimCEO razvojnog studija PUBG Corp koji stoji iza svjetske megauspješnice, u intervjuu za InvenGlobal rekao je kako se nada da će PlayerUnknown’s Battlegrounds jednog dana biti dostupan na svim platformama te da će brend postati medijska franšiza koja će uključivati filmove i serije. 

Južnokorejski izdavač Nexon, na ovim prostorima u posljednje vrijeme najpoznatiji po hero arena pucačini LawBreakers, izdao je financijski izvještaj koji navodi kako su njihovi prihodi u Q3 patili zbog neuspjeha igre. U pomalo neočekivanom obratu, jedan od glavnih problema je u PlayerUnknown’s Battlegroundsu.

Nakon što je Microsoft i službeno prestao proizvoditi Kinect krajem prošle godine, sada su odlučili zakucati i posljednji čavao u lijes uređaju u koji su nekoć polagali velike nade. Naime, Microsoft je odlučio prestati s proizvodnjom Xbox Kinect Adaptera koji su omogućavali vlasnicima uređaja ga spoje s Xbox One S i Xbox One X konzolama.

Isto kao i Paladins: Battlegrounds, ovi filmovi uopće nisu kopije popularnijih blockbustera.

Super Mario Odyssey osvojio je iznimne pohvale kritičara, a od nedavno i još jednu titulu. Samo dva mjeseca nakon izlaska, Odyssey je postao najbrže rastuća sila u speedrun društvu.

Iako je Insurgency: Sandstorm na prošlogodišnjem E3-ju pokazao trailer čiji je fokus bio na singleplayeru, u novom forumskom postu developeri su rekli kako po izlasku igra neće imati tu komponentu.

Ekipa iz Hi-Rez studija najavila je Paladins: Battlegrounds, novi battle royale mod za svoj besplatni FPS baziran na herojima. Maštovito u svakom slučaju.

Monster Hunter World za konzole izlazi 26. siječnja, no igrači za PC morat će se strpiti čak do jeseni ove godine kako bi zaigrali novo ukazanje u serijalu.

Fantastične vijesti za Nintendo. Od izlaska nove Nintendove konzole na tržište, 3. ožujka 2017. Godine, Switch je pronašao dom kod 4,8 milijuna korisnika diljem SAD-a. Uspoređujući to s prošlim rekorderom, Wii-jem koji je u svojih prvih 10 mjeseci prodan u 4 milijuna primjeraka. Ukratko, Switch je najprodavanija konzola svih vremena u SAD-u.

Shaun Escayg‏, dizajner u Naughty Dogu koji je generalnoj javnosti najpoznatiji kao scenarist i su-redatelj Uncharted: The Lost Legacyja, napustio je poznati razvojni studio. Escayg je u Nestašnom Psiću (Naughty Dogu) proveo sedam godina, a novo radno mjesto pronašao je na još nepoznatoj pozicijiCrystal Dynamicsu.

Capcom je najavio kako njihov nadolazeći Monster Hunter World dobiva još jednu otvorenu betu, ovaj put svega par dana prije izlaska igre 26. siječnja. Podsjećamo, Capcom je objavio kako PC verzija igre stiže tek ove jeseni. Naime, treće i posljednjo beta testiranje održat će se od 19. – 22. siječnja, a bit će dostupno samo vlasnicima PlayStationa 4.

Burnut Paradise stiže na PS4, a za Japan je procurio i 16. ožujak kao datum izlaska! Pretpostavlja se da će službeno nenajavljena popularna arkadna utrka u otvorenom svijetu izaći i u ostatku svijeta u otprilike isto vrijeme.

Nakon što ćemo provesti otprilike 25-35 sati uz nordijsku mitologiju u rebootu God of War serijala, buduće igre u popularnom serijalu mogle bi se pozabaviti egipatskom ili mayanskom mitologijom.

Do iduće nedjelje i novog izdanja rubrike “TJEDAN IZA NAS”!