Titanfall franšiza nije u najmirnijim vodama. Nakon Titanfall 2, koji je bio fantastična igra koja se slabo prodavala, Titanfall univerzum je trebao dobiti više spin-off igara, a jedna od njih, Titanfall Online, je po navodima Nexona, otkazana.

Titanfall Online je najavljen u prosincu 2016., kao free-to-play multiplayer igra ekskluzivna za azijsko tržište. Igra je trebala biti bazirana na kodu iz obje Titanfall igre.

Izdavačke zadaće je trebala preuzeti Nexon, tvrtka poznata po Maplestory i Vindictus, između ostalim, dok je na igri radio Respawn Entertainment, developeri obje Titanfall igre. Igra je bila u zatvorenom testiranju i po navodima Game Focusa, nije bila dobro primljena od igrača. Osim toga, navodno je i promjena u online tržištu Koreje utjecala na odluku.

No ovo nije prvi put da se slična stvar dogodila, s obzirom da je i Titanfall: Frontline, igra bazirana na kartama, također otkazana u siječnju prošle godine.

Novu igru u Titanfall serijalu teško da ćemo još neko vrijeme vidjeti, s obzirom na slabu prodaju drugog nastavka te činjenice da je Respawn trenutno zaposlen razvojem nove igre u Star Wars univerzumu.