Ekipa iz Ubisofta na Redditu je potvrdila kako neće tolerirati nikakvo iskorištavanje sustava u njihovom srednjovjekovnom brawleru For Honor te kako su iznimno alergični na nešto što nazivaju „AFK farmingom“. Upravo zbog korištenja ovakvog exploita nedavno su podijelili 1.500 trodnevnih suspenzija i 4.000 službenih upozorenja igračima na svim platformama.

AFK farming je exploit kroz koji igrači zarađuju iskustvene bodove bez obzira na to što nisu aktivni u mečevima u kojima sudjeluju. Mnogi igrači sustav iskorištavaju tako da se spoje u mečeve, pritisnu tipku za kretanje ili zaglave analognu gljivu na kontroleru kako bi izbjegli automatsko izbacivanje zbog neaktivnosti. Ovo im omogućuje da nezasluženo dobivaju razne nagrade, rješavaju izazove i slično.

„Ovakvo ponašanje negativno utječe na igraće iskustvo ostalih igrača.“ – objasnio je razvojni tim. „Naš je glavni prioritet iskorijeniti ga. Sankcionirat ćemo sve igrače koji koriste AFK farming.“

For Honor na tržište je stigao 14. veljače ove godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Igra je završila i u našoj redakciji, a uzduž i poprijeko analizirao ju je naš Luka Žučko. Njegove ćete dojmove moći pročitati u idućem broju Reboota koji na kioske stiže za nekoliko dana.