Godina indie metroidvania se nastavlja, a ovog puta je na redu Timespinner. Oni koji prate nezavisnu scenu vjerojatno su vidjeli ovaj projekt prvi puta prije nekoliko godina kada je pokrenuta Kickstarter kampanja, da bi razvojni tim Lunar Ray Games iskoristio sve te godine na izradu što bolje i zabavnije igre.

Razvoju je došao kraj jučer kada je igra postala dostupna za PC, PlayStation 4 i Vitu, a prvi dojmovi su zasad veoma pozitivni. Glavna junakinja ove priče zove se Lunais i način na koji ona počinje za nju nije nimalo lijep. Mora nemoćno gledati kako joj ispred očiju ubijaju članove obitelji i razbijaju drevni uređaj zvan Timespinner, da bi nakon toga završila u nepoznatom svijetu bez velikih šansi za povratkom. Tada odlučuje da joj je dosta, da će se osvetiti zlom kraljevstvu Lachiem i kako će joj u tome pomoći mogućnost upravljanja vremenom.

Timespinner je inspirirana serijalom Castlevania, a glavni uzor je Symphony of the Night. Tim spominje divan pikselasti svijet i bogatu priču, istraživanje Lachiema u sadašnjosti i prošlosti, misteriozne pratitelje koji će vam pomagati u bitkama, bosseve koji pružaju izazov, skrivena područja i tajne te su za kraj ostavili podršku za lokalni co-op. Ispod teksta možete vidjeti kako igra izgleda, a sve druge detalje potražite ovdje.