THQ Nordicu očito nitko nije rekao da je Božić završio i da može stati sa shoppingom s obzirom na vijest da su kupili prava za još jednu igru (točnije intelektualno vlasništvo), a radi se o poznatoj sci-fi akcijskoj avanturi imena Outcast.

Podsjećamo, Outcast je originalno izašao 1999. godine za PC, a u sebi je sadržavala za to vrijeme ambiciozni koncept otvorenog svijeta i pratila je priču Cuttera Sladea – bivšeg američkog Navy Seala kojeg su nesretne okolnosti dovele na planet Adeplhu. Igra je bila toliko popularna da je dobila svojevrsni remake u obliku igre Outcast: Second Contact koji je izašao 2017. za PlayStation 4, Xbox One i PC.

THQ Nordic još nije otkrio svoj kočana plan što planira napraviti sa serijalom, no vrlo je vjerojatno kako će serijal ili doživjeti neku vrstu reboota ili će originalna igra dobiti nastavak. Ono što je sigurno je činjenica da je dogovor sklopljen i finaliziran s tri originalna tvorca igre. S vremenom ćemo zasigurno saznati što nas čeka u budućnosti, no trenutno možemo samo čekati.

Ako pogledamo unazad na prošlu godinu i ako se prisjetimo svih akvizicija koje je THQ Nordic napravio, malo je reći da smo uzbuđeni na pomisao koje bismo sve igre mogli dobiti u daljoj, ali i bližoj budućnosti. Sjetit ćete se kupovine prava na igre Kingdoms of Amalur: Reckoning, Carmageddon, Alone in the Dark, Second Sight i Timesplitters. Ako je suditi po naslovima koje smo naveli, držat ćemo budno oko na svaku novost ovog izdavača.