THQ Nordic ima poprilično zanimljiv set igara pod svojim okriljem, a dok čekamo studeni kad na tržište dolazi Darksiders III, te možda poneku novu informaciju o Biomutantu, danas stiže vijest o interesantnom 3D platformeru Scarf, u suradnji sa Uprising Studios.

Radi se o mladom španjolskom studiju kojemu je Scarf prva igra, a sudeći prema informacijama od prije objavljenima na njihovoj službenoj facebook stranici i YouTube kanalu, na njoj rade već nekoliko godina. Novi i već ranije objavljeni screenshotovi daju naslutiti kako se radi o platformeru koji će biti izrazito ugodan oku i simpatičan, te nije čudo kako je igra privukla pažnju izdavača kao što je THQ Nordic.

Naime, Scarf je 3D avanturistički platformer stilizirane šarene grafike u kojem ćemo preuzeti ulogu protagonista imena Hyke i istraživati magičan svijet, rješavati misteriozne zagonetke i suočavati se s teškim izazovima kroz više različitih levela. Hyke posjeduje polimorfni crveni šal koji može zauzimati različite oblike, a koristit ćemo ga za kretanje po mapi, letenje i općenito – rješavanje zagonetki. Dakako, funkcija šala također je tu 🙂 Sami šal tako će se prilagođavati svakom levelu i davati nam različite vještine i otkrivati interesantne mehanike.

Osim polimorfnog šala, developeri obećavaju da nas čekaju predivni krajobrazi, imerzivni narativ i izrazito vizualan gameplay bez ijedne linije dijaloga (na što smo već navikli kod sličnih platformera), zatim puno istraživanja uz momente tišine ali i napete situacije u kojima će igra testirati naše vještine, te izvrsna vješto skrojena atmosfera.

U opisu novog najavnog trailera, objavljenog putem službenog THQ Nordicovog YouTube kanala, stoji informacija kako će igra staviti naglasak na osjećaju bliskog suživota s prirodom, a naš protagonist Hyke, zajedno s drugim dušama, krenut će na put s ciljem da postane jedno s prirodom i svijetom koji ga okružuju. Ukoliko vam dodatak “drugih duša” iz službenog opisa djeluje zbunjujuće, odgovor će donekle ponuditi službene facebook i YouTube stranice Uprising Studiosa. Na njima se mogu naći stariji testni video uratci i prototipni traileri po kojima je očito da je igra prvenstveno nosila naziv Scarf: Walking with Souls.

Kako god bilo, čini se da će Scarf biti izrazito zanimljiva igra za ljubitelje platformera svih uzrasta, a službena stranica studija obećava da nas čeka atmosferično i emocionalno putovanje na kojem ćemo otkriti što znači biti junak. Kako bismo to otkrili, nećemo morati čekati predugo, jer izdavač THQ Nordic danas je najavio da Scarf izlazi ove zime (2018./2019.) i to ekskluzivno za PC.

Ako vam sve to nije bilo dovoljno, u nastavku pogledajte i novi najavni trailer: