Popularni izdavač THQ Nordic objavio je sretnu vijest koja će razveseliti RPG fanove, a to je da su otkupili prava na Kingdoms of Amalur i Project Copernicus.

Prava su otkupili od 38 Studiosa, u kojem je nastupila nestabilnost nakon izlaska Kingdoms of Amalura koji, iako je po mnogima bio podcijenjen, nije zadovoljio svojim prodajnim rezultatima. Podsjećamo, u srpnju 2010. 38 Studios dobio je 75 milijuna dolara novčanih sredstava od Economic Development Corporation fonda države Rhode Island.

38 Studios mučio se s isplaćivanjem svojih dugova budući da je igra bila iznimno ambiciozna i shodno tome, vrlo skupa. Kad je 2012. izašla igra Kingdoms of Amalur: Reckoning, inicijalni prodajni rezultati bili su loši, iako je igra zaradila relativno pozitivne ocjene. Izdavač igre Electronic Arts je posljedično tome odustao od izrade nastavka.

Nakon vrtloga pravnih zavrzlama i tužbi, utvrđeno je da su novci od gore navedenog inicijalnog kredita iskorišteni za izradu MMORPG igre Copernicus, a da je EA u potpunosti financirao izradu igre Kingdoms of Amalur: Reckoninga.

No, obzirom da je THQ Nordic otkupio prava na Kingdoms of Amalur i na Project Copernicus, realno je za očekivati kako bi ”Reckoning” mogao u neko skorije vrijeme dobiti i nastavak.

U službenom priopćenju izdavač je naveo kako će ova kupovina pokriva svu prodaju, distribuciju, evaluaciju nastavaka i novog sadržaja. Nadamo se da ovo znači kako ćemo dobiti novog nastavka ovog kvalitetnog RPG naslova, a isto tako moguće je da bi mogli dobiti i remasteriranu verziju igre Kingdoms of Amalur: Reckoning. Vrijeme će pokazati!