Kao i prethodnu igru, Ubisoft je Tom Clancy’s The Division 2 zamislio za kooperativno igranje, no to nije nešto što svim igračima odgovara. Ovog su puta odlučili malo ipak popustiti i omogućiti i onima koji ne vole društvo u svojim igrama da iskuse sav sadržaj na način koji je njima najdraži.

U intervjuu za portal AusGamers režiser igre, Mathias Karlson, rekao je kako je važno da svi igrači imaju opciju zajedničkog igranja s prijateljima, kao i opciju soliranja. Evo što je rekao:

“Možete proći kroz cijelu kampanju, doći do endgame sadržaja i uživati u njemu sami, ali možete to napraviti i s još jednim, dvoje ili troje igrača. Postoji i opcija kooperativnog igranja za osam igrača u kojoj dvije grupe od obavljaju razne raidove koje smo ubacili u novu igru za one koje žele dodatane izazove. Veoma nam je važno da možete birati”.

Igrači su prvoj igri zamjerali repetitivnost, no kao i većina drugih Ubisoftovih igara, one postaju bolje s vremenom i zakrpama koje timovi za njih pripreme. Unatoč problemima, The Division je pronašao svoju publiku, a u nastavku se seli iz monotonih, snijegom prekrivenih ulica New Yorka u malo zanimljivije okruženje Washingtona.

The Division 2 je u pripremi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a igra bi trebala izaći 15. ožujka iduće godine ako ne dođe do nekih odgoda. Ako ste zainteresirani, već sada na službenim stranicama možete izraziti želju za sudjelovanje u beta testiranju, a tamo ćete pronaći i više detalja o samoj igri.