Igre gladi, preživljavanja i kolektivnog ubijanja po šumama, gorama i otocima, pale i žare svijet videoigara do mjere da se developeri češće upuštaju u pothvat kreiranja istih, ne bi li uzeli komad kolača ili pak zavladali žanrom. The Culling, jedna od prvih koja je pokazala potencijal u svojoj kategoriji, nedavno se našla na listi F2P naslova. Imajte na umu da je cijena iste u prvom mjesecu 2018. bila $24.99USD te postepeno opadala.

Razlozi su u ovom trenutku veoma diskutabilne prirode, te se sumnja na par nesretnih situacija na tržištu i porastom popularnosti žanra što je prouzrokovalo veću konkurenciju u “hunger games” kategoriji igara. Stvari su se potencijalno više zakomplicirale kada su u sedmom mjesecu 2018. na tržište pustili nastavak igre koji nije zadobio povjerenje igrača te je razvojni studio Xaviant bio primoran povući igru s tržišta i nuditi povrat novca. Ukoliko niste, ovdje možete pogledati izjavu za javnost povodom istog.

Ponovno tržište videoigara pokazuje koliko zna bivati brutalno i nemilosrdno. Nadamo se da će ovaj potez vratiti nadu u navedeni naslov i poboljšati krvnu sliku samog razvojnog studija.