Jonas “NubbisGoody” jedan je od najboljih igrača Tetrisa. U dokumentarcu Ecstasy of Order: The Tetris Masters ga možemo vidjeti kako se priprema za svjetsko prvenstvo u svima poznatoj staroj igri.

Njegov izbor Tetrisa je onaj na NES-u iz 1989. godine, s kojim je pobijedio čak sedam Classic Tetris World prvenstava počevši od 2010. godine. Igru sada streama na Twitchu.

U nedavnom pokušaju obaranja rekorda, sasvim slučajno je oborio potpuno drugi rekord. Jonas je pokušavao u najmanjem mogućem vremenu doći do 100 linija. Sve se odvijalo savršeno do trenutka kada je napravio grešku i odustao. U tom trenutku, pogledao je komentare na Twitchu koji su mu dojavili da je u stvari prva osoba koja je dosegla 300000 bodova u periodu kraćem od dvije minute. Pogledajte njegovu reakciju na neočekivano saznanje.

Nedugo zatim, oborio je i rekord za 100 linija.

Tetris je, čini nam se, najpopularnija igra za nesvjesne rekorde. U 2007. godini, muž buduće prvakinje vodio je ovaj razgovor s prijateljem koji prati rekorde u igrama:

“Imamo stari Nintendo Game Boy u kući, i Tetris je jedina igra koju imamo. Moja žena ga ponekad igra kada dugo putujemo. Neobično je dobra u njemu, može doseći 500 ili 600 linija bez problema.”

Tada je naučio da je svjetski rekord u to vrijeme bio 327 linija, i da je pozvana u New Hampshire da zauzme titulu novog svjestskog rekordera uživo, na najvećem natjecanju klasičnih video igara.