Drama oko Telltale Gamesa i njihovog The Walking Dead: The Final Season neće se okončati uskoro, a posljednji u nizu nesretnih događaja je povlačenje četvrte, i posljednje, sezone njihovog proslavljenog serijala iz ponude mnogobrojnih digitalnih dućana.

Od danas više nećete moći kupiti sezonsku propusnicu za The Walking Dead: The Final Season na nijednom od većih digitalnih dućana, što uključuje Steam, PlayStation Store, Xbox Store i GOG.com. Ekipa iz GOG.com rekla je kako su iz Telltalea zatražili da trenutno pauziraju prodaju igre, a u izjavi za Polygon Telltale je potvrdio kako su trenutno povukli igru iz prodaje. “Tražimo način da prenesemo produkciju epizode 3 i 4 [na neki drugi razvojni studio, op.a.] kako bi se sezona uspjela dovršiti. Rezultat našeg napora da to učinimo odredit će kako i kada će se igra vratiti u prodaju.”, rekli su iz Telltalea.

Iako će mnogim fanovima zatreperiti srce na pomisao kako će nakon cijelog fijaska s Telltaleom ipak uspjeti vidjeti kraj priče o dražesnoj Celementine, gorak okus ostavlja činjenica da su originalni developeri igre ostali bez posla preko noći uz nikakvu optremninu, a sad povrh svega će njihov projekt na kojem su crunchali mjesecima otići o tuđe ruke.