Kako prenosi utjecajni portal Kotaku, Telltale Games svim silama želi završiti posljednju sezonu svojeg serijala The Walking Dead, a jedan od načina na koji to pokušavaju izvesti uključuje neki drugi razvojni studio koji bi zaposlio dio njihovih bivših zaposlenika u svrhu završavanja treće i četvrte epizode The Final Seasona.

Ako vam se to čini čudno, vjerujte nam da niste jedini, budući da je ovakav pokušaj spašavanja situacije poprilično neuobičajen. Ukratko, prema Kotakuovim izvorima, Telltaleovi bivši zaposlenici trebali bi dobiti ugovor (pretpostavljamo na određeno) kako bi završili obećani sadržaj pod krovom novog razvojnog studija.

Prema tim istim izvorima, ovo nije pokušaj da Telltale osigura novac za sebe, već bi, ukoliko do toga dođe, developeri radili za sasvim novi razvojni studio. Pretpostavljamo da će se i još jedno ime naći na popisu razvojnih studija koji su sudjelovali u izradu jednom kada, i ako, posljednje dvije epizode ugledaju svjetlo dana.

U izvještaju se također govori o tome kako je treća epizoda skoro pa kompletno gotova te da četvrta i posljednja epizoda zahtijeva najviše posla usprkos činjenici da je glasovna gluma za glavne likove dovršena.