Razvojni studio Telltale Games, poznat po adaptacijama tv serija, stripova i filmova u videoigre, objavio je kako zajedno s Netflixom surađuje na igri Stranger Things.

 

Za one koji nisu upoznati s jednom od najpoznatijih Netflixovih serija, Stranger Things je SF triler čija se radnja odvija u Americi u osamdesetim godinama prošlog stoljeća koje ne predstavljaju samo vrijeme radnje nego i glavnu inspiraciju za glazbu i vizual serije.

Telltaleov Stranger Things navodno će funkcionirati slično kao i njihov Game of Thrones u smislu da će radnja i novi likovi biti potpuno originalni dok će se poznata lica iz serija sporadično pojavljivati.

No, suradnja Netflixa i Telltalea ne staje na Stranger Thingsu. Naime, Netflix je potvrdio kako će se na njihovom servisu od ove jeseni moći naći interaktivna serija temeljena na Telltaleovom Minecraft: Story Modeu koja će ići u pet epizoda. Ako vas zanima kako bi to trebalo izgledati, možete pogledati ostale Netflixove projekte tog tipa poput Stretch Armstrong: The Breakout, Puss in Book: Trapped in an Epic Tale i Buddy Thunderstruck: The Maybe Pile

Telltale je potvrdio kako ćemo više o njihovoj suradnji s Netflixom saznati kasnije u godini. S obzirom na ovu najavu, sada nam je dijelom jasnije zašto se Telltale odlučio odgoditi dugo očekivanu drugu sezonu igre The Wolf Among Us.