Postojale su ranije indicije kako Telltale Games razmišlja o ovom potezu, a sada znamo kako su posrijedi bile puno više od samih glasina.

Nakon velikog broja igara, Telltale Games napokon je odlučio napustiti svoj dosadašnji Telltale Tool grafički pokretač na kojem su napravljeni mnoge popularni naslovi od kojih su redom The Walking Dead, The Wolf Among Us, Batman: The Telltale Series, Tales from the Borderlands, Minecraft: Story Mode, Game of Thrones: A Telltale Games Series i još mnoge drugi.

Naime, izgleda kako će Telltale Games zamijeniti svoj dosadašnji grafički pokretač s puno popularnijim Unity Engineom, što je vijest koja ne iznenađuje jer je jedan od članova izvršnog odbora razvojnog studija John Riccitello koji je, sasvim slučajno, izvršni direktor tvrtke Unity Technologies.

Telltale Games oslanjao se na svoj stari engine još od 2005. kad su izdali igru Bone: Out of Boneville. S vremenom je grafički pokretač dobio svoje nadogradnje, posebice za igru Batman: The Telltale Series, no bez obzira na to, Telltale Tool počeo je previše pokazivati znakove starenja te je odluka o njegovom slanju u ropotarnicu povijesti iz grafičkog stajališta potpuno razumljiva.

Potvrđeno je kako će naslovi Telltalea koji izlaze u 2019. poput druge sezone The Wolf Among Usa i njihove adaptacije Netflixove serije Stranger Things.