Sonyju prodaja PlayStation 4 Pro konzole i PlayStation VR ide veoma dobro, no izgleda kako su iz japanskog giganta podcijenili kolika će biti potražnja za navedenim uređajima stoga bi prodaja mogla biti čak i bolja.

Shawn Layden, Sonyjevi šef za globalni razvoj igara, rekao je kako su u iznimno zadovoljni prodajom PS4 Pro-a i PSVR-a. Za PSVR je ustvrdio kako ga u Sonyju promatraju kao više od prolaznog trenda. Rekao je kako se radi o sasvim novom mediju, ne samo u gamingu nego i šire. Ustvrdio je kako se PlayStation VR prodao u više od milijun primjeraka.

Jim Ryan, globalni šef prodaje u Sonyju rekao je kako je jedna od pet prodanih konzola upravo PS4 Pro. Kazao je kako je to van svih njihovih očekivanja. “Kao i sa PSVR-om, nismo baš bili dobri u predviđanju uspjeha u prodaji tih uređaja stoga konstantno traje potražnja za njima.”, zaključio je Ryan.

Ipak, riječi o točnoj brojci prodanih PS4 Pro konzola zasad nema. Layden je samo otkrio kako u Europi na svaki prodani Xbox One dolaze tri PlayStationa dok je u Sjevernoj Americi taj omjer 2:1 u korist PlayStationa.