Razvojni tim Unknown Worlds Entertainment poznat je po svojoj hit survival igri Subnautica. Ova podvodna avantura na vanzemaljskom planetu krila je razne strahote ispod površine vode, a nakon što je PC verzija izašla iz Early Accessa tim se bacio na izradu portova za PS4 i Xbox One. Sada kad je sve to gotovo, odlučili su da je vrijeme za novu priču u tom svijetu, a nazvali su je Subnautica: Below Zero.

Prije par dana su objavili kako će novo poglavlje također najprije biti dostupno putem Early Accessa uz napomenu da igra nije ni približno gotova, da je bugovita i da su se opet odlučili na ovaj način razvoja jer su prvi put imali odlična iskustva s prikupljanjem povratnih informacija i smatraju da je najbolje sa zajednicom igrača raditi na nečemu. Unatoč upozorenjima, igračima se već igra jako sviđa – na Steamu trenutno ima nešto više od tisuću recenzija od kojih je 91 posto pozitivnih, tako da tim već zna što radi.

Kao što joj ime kaže, Subnautica: Below Zero vas vodi na novi planet gdje je sve smrznuto, a opet morate sklepati alate, pronalaziti resurse i otkriti što se dogodilo u istraživačkoj postaji na planetu 4546B. Ako vam ne smeta što se igra nalazi u Early Accessu, možete je nabaviti za 16,79 eura, a ako ste tip koji čeka konačne verzije, Unknown Worlds kaže da ne mogu točno procijeniti koliko će im trebati. Kažu približno godina dana, moguće i više. Sve što su objavili o novoj igri nalazi se ovdje, dok trailer koji prikazuje osnove igre možete vidjeti ispod teksta.