Razvojni tim Shiro Games zaslužan je za dva veoma zanimljiva projekta – kroz Evoland i Evoland 2 pokušali su demonstrirati kako su se kombinacije akcijskih avantura i RPG-ova razvijale kroz povijest. Ono što je također zanimljivo je da su se nakon ta dva projekta odlučili na razvoj strategije sa zastrašujućim Vikinzima u glavnoj ulozi koju su nazvali Northgard.

Zaključili su da bi bilo bolje da igru razvijaju uz pomoć zajednice igrača i na temelju njihovih povratnih informacija, zbog čega se Northgard nalazi u Early Accessu od 22. veljače prošle godine. Malo više od godine dana nakon, bit će spremna konačna verzija, rekao je danas razvojni tim.

Objava je stigla putem Steama, a uz datum izlaska stigao je i novi trailer u kojem je kratko prikazana kampanja za jednog igrača koja stiže čim igra izađe.

Ako do sada niste čuli za Northgard, evo što vas čeka. Ova strategija kombinira istraživanje, izgradnju naselja, pažnju na resurse, diplomaciju s drugim klanovima i taktičku borbu prožetu nordijskom mitologijom i nadnaravnim bićima. Možete birati između šest klanova, i osim protiv umjetne inteligencije igrati i protiv drugih igrača.

Oni koji već nisu kupili igru mogu to napraviti odmah sada, a ako čekate konačnu verziju nju ćete moći kupiti od 7. ožujka. Igra je dostupna samo za PC i sve ostale informacije možete pronaći na ovim stranicama.