Još jedan tjedan, još jedna epizoda web serijala razvojnih dnevnika o Dontnodovom RPG-u Vampyr. Treća epizoda nosi naziv „Human after All“ i moglo bi se reći da je najzanimljivija do sad.

O drugoj epizodi pisali smo ovdje, a o prvoj ovdje, pa ako ste ih propustili, bacite oko i na njih kako biste stekli ukupan dojam ovoga web serijala.
Glavni fokus treće epizode je na stanovnicima Londona Dontnodovog Vampyra i na igračevoj interakciji s njima, te na stvarnim posljedicama koje nas očekuju ovisno o odlukama koje donesemo. Direktor projekta Philippe Moreau objašnjava kako nisu htjeli pokleknuti jednoj od najčešćih boljki svih RPG-a s otvorenim svijetom i ubaciti generične NPC likove. Umjesto toga žele da svaki NPC ima svoj vlastiti identitet, a svaka igračeva interakcija s bilo kojim od NPC-ja ima svoj značaj ali i posljedice. Kako bi to bilo izvedivo, izdvojili su puno vremena i truda u stvaranje živopisnih likova od kojih svaki ima svoj razlog postojanja i pozadinsku priču koju ćemo imati prilike saznati.

Također se u epizodi dotiču autentičnog prikaza Londona i svakog društvenog sloja. Ponovno naglašavaju informacije o sustavu napredovanja i kako će ovisiti potpuno o našim odlukama želimo li ubijati građane i tako skupljati XP kako bismo nadogradili svoje nadnaravne moći, ali upozoravaju da će svako ubojstvo uzeti svoj emocionalni danak i biti značajno iskustvo i za nas i našeg protagonista, a također će direktno utjecati na priču, živote drugih građana i na čitav grad koji će se mijenjati ovisno o nama.

Naravno, to nije sve i epizoda je doista zanimljiva, stoga ju obavezno pogledajte u nastavku:

Idućeg četvrtka očekuje nas četvrta i ujedno posljednja epizoda vampirskih dnevnika (hehe), a njezin naziv je  “Stories From the Dark“. Nadamo se da ćemo u njoj napokon saznati i točan datum izlaska igre. Podsjetimo, u rujnu 2017. Vampyr je zbog tehničkih poteškoća odgođen za ovo proljeće, unatoč originalnom planu izlaska u studenom 2017. To je razvojnom studiju dalo dovoljno vremena da igru dovede na visoku razinu kvalitete. Naravno, po izlasku će biti dostupna za PC, PlayStation 4 i Xbox One.