Valve uvijek za nas ima razna iznenađenja i izvlači ih svako malo kao asove iz rukava (osim ako čekate objavu za Half Life 3). Ovoga puta dolaze s novom funkcijom na Steamu, koja nam omogućuje slanje digitalnih poklon kupona igračima koji su na našem popisu prijatelja.

Steam poklon kuponi u principu nisu novost, ali su dosad postojali samo u dućanima kao fizički kuponi (ili pak na sivom tržištu online), a sad su prvi put službeno dostupni digitalno i to direktno na Steamu.

Na izbor imamo pet različitih iznosa: 5€, 10€, 25€, 50€ i 100€. Poklon kupone koje odaberemo uplatiti prijateljima sjest će, naravno, na njihov Steam novčanik, a pomoću tog novca može se kupiti bilo što što se prodaje na Steamu, kao i uvijek. Same poklon kupone može se naći i kupiti ovdje (a do njih ćete inače doći tako da u internet pregledniku na Steam stranici kliknete na svoje ime, zatim Account details te potom na dnu stranice odete na Gift Cards).

Ono što je bitno napomenuti jest da za kupnju kupona ne možete koristiti novce koje već imate na svom Steam novčaniku, već za to morate napraviti novu uplatu.

Kako god bilo, uskoro nas očekuje hrpa rasprodaja uoči blagdana, a svi znamo da su blagdani vrijeme darivanja. Stoga ove blagdane budite darežljivi (ukoliko to možete) i kupite frendovima pokoji poklon kupon! 🙂