Krajem veljače je Square Enix iznenadio igraću zajednicu izdavanjem PC porta za RPG koji se često nalazi na popisima najboljih igara svih vremena, Chrono Trigger. Oduševljenje je doduše jako brzo splasnulo jer su igrači vidjeli da se radi o još jednom lošem portu koji nije temeljen na izuzetno dobro ocijenjenoj verziji za Nintendov DS, već na onoj za mobilne uređaje.

Zbog toga je Chrono Trigger na Steamu u kratkom roku pokupio uglavnom negativne ocjene, a iako se sada nalazi na 44 posto pozitivnih recenzija od njih 450, situacija i dalje nije dobra. Toga je naravno svjestan i izdavač Square Enix, pa su sada objavili planove za popravke tog loše odrađenog porta.

Za početak su spomenuli kako će kroz nekoliko narednih mjeseci izdati više zakrpa, dok bi prva trebala stići sredinom ovog mjeseca. Ona će uključivati promjenu koja je igračima jedna od bitnijih i koja se odnosi na mogućnost biranja između moderniziranog izgleda igre i onog klasičnog kakav je bio 1995. kada je igra izašla.

Ostatak promjena će objaviti kada sama zakrpa postane dostupna, ali obećaju kako naporno rade na prilagođavanju, nadograđivanju i podršci za Chrono Trigger na Steamu. Za kraj su se zahvalili igračima na strpljenju i podršci, a oni koji su kupili ovu verziju igre mogu odahnuti, jer je od nekih drugih portova PC igara unatoč problemima Square Enix odustao.