U igrama nekad upravljamo likovima koji nisu nužno materijal za junaka, ali im je sasvim u redu kad to postanu. Otto, glavni lik igre Masters of Anima, potpuna je suprotnost tome. Da se njega pita, uzeo bi svoju ženu i otišao što dalje od bilo kakvih problema. No, nakon što glavni negativac zarobi njegovu partnericu, mora se lagano početi miriti s činjenicom da nitko drugi ne može obaviti posao spašavanja svijeta osim njega.

Iako nevoljko pristaje na to ima, naravno, urođene talente za voditi zaštitnike koje stvara uz pomoć magije zvane Anima. Oni mu pomažu u napetim borbama, kao i u rješavanju zagonetki raštrkanih po svijetu Sparka. Gameplay spaja akciju i strategiju, a ima i nekih RPG elemenata zbog sustava nadogradnje samog Otta i takozvanih Guardiana.

Masters of Anima malo podsjeća na serijal Pikmin, pa ako ste upoznati s njim, ovo vam neće biti novo područje. Svi ostali moraju uz učenje upravljanja manjom armijom sljedbenika, naučiti kako ih brzo i efikasno pozicionirati na bojištu kako bi bili što uspješniji. Ako vam to zvuči apstraktno, u traileru ispod teksta možete vidjeti kako to izgleda u praksi. Masters of Anima je dostupan za PC, Xbox One, PlayStation 4 i Switch, pa ako vam to zvuči zanimljivo na službenim stranicama možete pronaći dodatne informacije.