Sony je iskoristio priliku da se pohvali izvrsnim brojkama prodaje za svoju konzolu PlayStation 4.

Tijekom praznika, Sony je potvrdio više od 5.6 milijuna prodanih PlayStationa 4 u cijelom svijetu, što dovodi ukupnu brojku prodanih konzola na impresivnih 91.6 milijuna od izlaska konzole u 2013. godini.

Bitno je napomenuti da se ovdje radi o konzolama prodanim korisnicima, a ne trgovinama. Krajem listopada prošle godine je ta brojka bila 86.1 milijun.

Što se igara tiče tijekom praznika, i tu Sony može zadovoljno trljati ljude. Prodano je 50.7 milijuna igara za PS4 tijekom praznika, što uključuje i fizičke i digitalne primjerke.

Marvel’s Spider-Man je tu gotovo bez konkurencije što se prodaje tiče, te još jednom potvrđuje da je licenciranje i davanje igre Insomniacu bio pun pogodak što se tiče prodaje, ali i kritičkih hvalospjeva. Spider-Man je trenutno na brojci od gotovo 9 milijuna prodanih primjeraka, što u fizičkom, što u digitalnom obliku.

Također, Sony se pohvalio itekako impresivnom statistikom koja se odnosi na mjesečni broj aktivnih korisnika PlayStation Network. Do kraja listopada prošle godine, ta je brojka iznosila preko 90 milijuna korisnika, no naravno da nisu svi pretplatnici na PS+ uslugu.

Sony zasada može zadovoljno trljati ruke, te nastaviti raditi na PS5.