Promjena PSN Online ID-a značajka je koju vlasnici PlayStationovih konzola zazivaju još od doba dinosaura, a Sony je danas konačno potvrdio kako taj dugo nedosanjani san uskoro postaje java.

Kroz nekoliko dana ova značajka bit će omogućena u obliku bete putem PlayStation Preview Programa svima onima koji su i prethodno sudjelovali u PlayStation software betama. Svi ostali morat će se strpiti do prvih mjeseci 2019. godine.

Prva promjena PSN Online ID-a bit će besplatna dok će se svaka druga promjena naplaćivati 9.99 američkih dolara, dok će PS Plus pretplatnici proći nešto jeftinije i platiti 4.99 dolara. 

Ukoliko se odlučite na ovaj radikalni potez promjene svog online identiteta, imat ćete opciju prikazivanja prethodnog ID-a uz novi ID tako da vas prijatelji lakše prepoznaju. Također, jednom kada se odlučite za ovu opciju, nećete ju više moći isključiti.

Kvaka cijelog procesa je što će ova značajka biti kompatibilna s PS4 igrama koje su izdane nakon 1. travnja 2018. ali i za najigranije igre na istoj platformi. Također, određene igre s PlayStationa 3, 4 i Vite neće biti u mogućnosti podržati promjenu online ID-a stoga iz Sonya upozoravaju na možebitne poteškoće s određenim naslovima.

Ukoliko ćete se suočiti s takvom vrstom problema, iz Sonya su velikodušno odlučili svima omogućiti da se besplatno vrate na stari ID. 

Ne znamo za vas, ali mi smo poprilično sretni s našim PSN Online ID-evima i vrlo vjerojatno ih nećemo mijenjati. Nekako smo se dubinski povezali s njima i promijeniti ih nakon toliko godina bi bio težak emocionalni proces. S druge strane, mi se nismo nazvali xxPicoLjubac69xx, ali netko tamo vani u bespućima interneta sigurno je. Ako nije, smatrajte da je spomenuti online nadimak naše intelektualno vlasništvo i da ćemo vas kazneno goniti ukoliko ga koristite.

Sramite li se svojeg PSN Online ID-a? Podijelite ga s nama u komentarima!