Sony još jednom pokazuje svoju ingenioznost i originalnost te nam donosi Playstation Classic. Ako vas ovo asocira na neki drugi proizvod neke druge korporacije, u krivu ste vjerojatno.

Playstation Classic bi nam trebao donijeti svu predivnu kockastu estetiku originalnog Playstationa, no u kompaktnijem izdanju i s kojekakvim prilagodbama. Dolazi nam s 20 predinstaliranih originalnih igara  a dostupna će biti u ograničenim količinama 3. prosinca 2018. u Japanu, Sjevernoj Americi i Europi. Što se cijene tiče, za ovu ljepotu ćete morati izdvojiti 99,99 eura.

Što se igara tiče, zasad su najavljeni legendarni Final Fantasy VII, fantastični Ridge Racer Type 4, zaboravljeni Jumping Flash te vrlo podcijenjeni RPG Wild Arms. Ostale igre ćemo saznati, nadamo se, ubrzo.

Što se dizajna tiče, PS Classic će biti gotovo 80% manji od originalne konzole što je svakako dobra vijest. Sadržavat će dva kontrolera, no nažalost su originalni kontroleri, prije nego je Sony dodao analoge. Nadamo se da ćemo moći spojiti svoje prašnjave kontrolere s analozima. Za spajanje na televiziju ili monitore ćemo imati HDMI izlaz, a sama konzole će se napajati preko USB AC adaptera.

Iako ova ideja nije originalna i inspiracija sigurno dolazi od Nintendovih izleta u klasične konzole, svakako pozdravljamo i Sonyevu verziju. Nadamo se samo da će preostalih 16 igara biti na jednako visokoj razini. Za detaljniji pregled, pogledajte trailer u nastavku: