Iako ne postoji ni zrno sumnje kako ćemo u idućih nekoliko godina zasigurno dobiti velebnog nasljednika PlayStationa 4 i da će se isti vjerojatno zvati PlayStation 5, službenih informacija o izradi iduće generacije konzole PlayStation dosad još nije bilo – sve do danas, kad je direktor Sonyja – Kenichiro Yoshida – to indirektno potvrdio.

Naime, kako prenosi portal ResetEra, Yoshida je u intervjuu za Financial Times na upit o idućoj generaciji PlayStationa ponudio kriptični indirektni odgovor: “U ovom trenutku, ono što mogu reći je da je nužno imati hardver iduće generacije“. ResetEra također navodi kako ga Yoshida nije oslovio kao PlayStation 5, no nitko ne sumnja da će se iduća generacija kutije sreće zvati upravo tako.

Izvori unutar industrije bliski Financial Timesu navode kako se sama arhitektura nove PlayStation konzole navodno neće umnogomu razlikovati od one kakvu imamo prilike vidjeti u konzoli PlayStation 4, no kako će PlayStation 5 na kraju ispasti – ostaje vidjeti, jer je u ovome trenutku potencijalno još uvijek prerano, s obzirom na tržišnu utakmicu i činjenicu da Microsoft također nije obznanio ništa po pitanju iduće generacije Xboxa.

Mnogima će, pak, biti još zanimljivija činjenica da, prema određenim izvorima unutar industrije, Financial Times u članku navodi kako Sony potencijalno radi i na servisu za streamanje igara i uređaju poput tableta koji bi se mogao povezati na više uređaja.

Informacija o Sonyjevom radu na servisu za streamanje može se protumačiti kao direktan odgovor Microsoftu, kad uzmemo u obzir nedavne glasine o Xboxovoj streaming konzoli iduće generacije i jučerašnju službenu najavu Project xClouda – Microsoftovog servisa za streamanje.

Prema tim informacijama, može se naslutiti kako će jedna izrazito bitna značajka iduće generacije konzola biti upravo usluge streaminga. Bit će zanimljivo pratiti daljnji razvoj situacije, a kada ćemo dobiti konkretne informacije i prva velika otkrivanja nove PlayStation konzole i novoga Xboxa te hoće li otkrivanje biti u 2019. godini, ostaje vidjeti.